IZGRADNJA HLORINATORA NA VODOVODIMA U MZ BOR I MZ GODAČELJE

Zgrada Opštine Petnjica

Izvođača radova na izgradnji hlorinatora u MZ Bor i MZ Godočelje te mehaničkih filtera na gradskom vodovodu Popča u Petnjici biće firma “VIK” iz Podgorice odlučila je komisija u sastavu Muslija Kalić, potpredsjednik opštine Petnjica, Remzija Latić, predsjednik MZ Lagatori, Rifat Agović, tehnički direktor komunalnog preduzeća Petnjica, Skender Muratović, član savjeta MZ Petnjica i Ferhan Ramdedović, član MZ Lagatore.

Sredstva u iznosu od 15 000 eura obezbijeđena su od Vlade Crne Gore i Ministrastva za poljoprivredu i vodoprivredu uz posredovanje opštine Petnjica i mjesnih zajednica Petnjica, Lagatori, Godočelje i  Bor.

Mehanički filteri biće ugrađeni na starom i novom cjevovodu i cjevovodu koji vodi do zaseoka Ramčilovići.

Ovaj vodovod se hloriše a najnovije analize pokazuju da je voda hemijski i bakteriološki ispravna ali zbog povećane mutnoće nije za upotrebu. Postavljanjem ovih filtera spriječit će se nanošenje mulja i pijeska u cijevima.

“Što se tiče montiranja hlorinatora u MZ Godočelje i Bor, svima nama je dobro poznato da na teritoriji opštine Petnjica ima više vodovoda, a samo na opštinskom vodovodu (Popča-Petnjica) i na vodovodu Murovsko vrelo-Laze, voda se hloriše, te je opština u saradnji sa mjesnim zajednicama prepoznala ovaj problem. U ime građana ovih MZ želim da se zahvalim Vladi Crne Gore i opštini Petnjica zato što su prepoznali ovaj problem i odobrili pomenuti iznos sredstava, rekao je predsjednik MZ Lagatore Remzija Latić .