OPŠTINA ODGOVORILA OO SDP: DAJTE OTKAZ VAŠIM “IZVORIMA”, PREDLOG ZAVRŠNOG RAČUNA JE PREDAT

Opština Petnjica

Iz Opštine Petnjica stigla je reakcija na optužbe OO SDP Petnjica na račun opštinskih čelnika i njihovog rada. Oni su odbacili, kako su rekli, neutemeljene i tendeciozno navode iz saopštenja ove partije i sa indignacijom sve odbacili.  Saopštenje prenosimo u cjelosti.

GRAĐANI SU VAM DALI MJERU

Na mnoga prethodna saopštenja nijesmo reagovali jer su ista bila bez ikakve sadržine, bez argumenata i nijesmo željeli da zamajavamo crnogorsku javnost. Međutim, ovo posljednje reagovanje OO SDP je krajnje neprimjereno, tendeciozno, pa je naša reakcija prosto iznuđena. Naravno , nikada do sada, pa ni ovog puta nećemo biti prizemni i nećemo zadirati u privatnost niti lični dignitet članova OO SDP.
OO SDP Petnjica u proteklom periodu više je imao ovakvih saopštenja nego što sada ima članova jer ih isti u dužem vremenskom periodu napuštaju revoltirani politikom koji vodi rukovodstvo Opštinskog odbora.
Osim članstva ovu partiju napuštaju i visoki funkcioneri kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.
Šta reći za partiju koja se nalazi u takvom stanju osim da su partija na lokalnom nivou (mi ćemo se držati isključivo lokalnog nivoa), čiji članovi su razboritiji i politički mudriji od „odnarođenog rukovodstva“ koje je daleko kilometrima od svog članstva pa i ne vidi šta se dešava u njihovim redovima.
Da je sreće, oni bi se upravo bavili ovom njihovom problematikom, ali svojstveno nekom ko je imao „sve“, a sad nema „ništa“ , bez kompasa i političkog morala ne zna da odredi sebi mjeru i bavi se lokalnom vlašću koja ulaže veliki trud i napor da svim građanima bude bolje.
Kada govorite o nasilju sjetite se da ste ga vi počinili upravo nad vašim članovima i nad onim koji su vas napustali zbog pogrešne politike kada ste ih uvodili u prostorije i pod prismotrom tjerali da glasaju za ono šta ste vi i vaši mentori htjeli tokom vašeg famoznog Kongresa.
Morate priznati da takav vid nasilja nije zabilježen ni kod jednog drugog političkog subjekta. Toliko o nasilju!

SA 1100 GLASOVA PALI NA 262

O korupciji koju pominjete i stavljate nama na teret mogli bi da imate pravu informaciju da imate hrabrosti da pitate vaše časne članove, a posebno odbornike zašto su otišli. Znamo da neke ne smijete da pitate, a svi građani naše Opštine znaju ko su ti ljudi i koliki su doprinos dali vašem rezultatu na prvim lokalnim izborima. Kada su vas napustili i pustili da idete političkom stranputicom, pokušavajući da ubijedite građane da 17 godina zajedničke vlasti kvalifikujete kao vlast korupcije i kriminala, odgovor od građana bio je vrlo jasan. Objasnite kako vam se to desilo da od 1100 osvojenih glasova na prvim lokalnim izborima ste doživeli politički fijasko sa rezultatom od 262 glasa na posljednjim parlamentarnim izborima, što je gotovo pet puta manje.
To što ste obećavali tim ljudima nijeste ništa završili pa je uslijedila adekvatna kazna. Zbog vaše zle namjere ili elementarnog neznanja objavili ste da pucamo u pravno administrativni temelj postojanja i funkcionisanja opštine Petnjica.
To pokazuje koliko ste politički ostrašćeni i koliko vam je stalo sa podmetanjem da opravdate izuzetno loš rezultat svom gospodaru kojem ste se zakleli na vjernost i na služenje, a sve zbog privilegija koje mnogi nezasluženo imate iz vašeg opštinskog odbora.
Istine radi, Predsjednik Opštine Petnjica je u skladu sa zakonom predao Predlog završnog računa za 2016.god. službi Skupštine , dana 30.05.2017.god. i naravno da postoji relevantan dokaz o tome. Redakcija Radija Petnjice će imati kopiju ovog akta na uvid. U toku je priprema sjednice koja će se održati u drugoj polovini juna, gdje će biti između ostalih i tačka dnevnog reda Završni račun za 2016.god. Ukoliko imate nekog ko vam „protura informacije“ dajte mu „otkaz“ jer vam samo dostavlja ono što želite da čujete, a sve sa ciljem da pokušate da diskreditujete Predsjednika opštine i lokalnu vlast.
„Briga“ SDP o Petnjici nakon prvih lokalnih izbora je nama dobro poznata a posebno odnos tada resornog ministra iz njihovih redova. O tome ćemo više iznijeti činjenica nekom drugom prilikom.

NAŠ USPJEH VAS BOLI

Gospodo iz SDP , da vas podsjetimo da je predsjednik opštine položio zakletvu 2014.god, a ne 2013.god. i da od tada ne sama zakletva pred odbornicima već predani rad i uspjeh obilježio prvi mandat Predsjednika, ali i lokalne vlasti. Izgleda da sve što ne volite ne vidite i da pred onim što svi ostali vide, vi zatvarate oči. No na našu sreću to građani prepoznaju i daju nam podršku za ostvarene rezultate. Najbolja potvrda tome je rezultat parlamentarnih izbora gdje se 61 odsto građana opredijelilo za politiku koju mi personifikujemo i za ostvarene vidljive rezultate u svim oblastima života u našoj opštini.
Višemilionske investicije su prisutne na području naše opštine za unapređenje infrastrukture , kako društvene, saobraćajne i komunalne i to je nešto što više govori i od nas koji afirmišemo naša nastojanja i sa lokalnog i državnog nivoa da mijenjamo Petnjicu na bolje. Svakako da vas to najviše demantuje , posebno u namjeri kada želite da nam imputirate da smo ugrozili projekat nove opštine. Podsjetiću vas da smo u saradnji sa Vladom Crne Gore unaprijedili zdravstvenu zaštitu i obrazovanje, da smo uspjeli da afirmišemo naše kulturno nasleđe, da smo posvećeni valorizaciji arheološkog nalazišta Torine, gdje upravo razvijamo dva projekta, da smo ostvarili izuzetnu saradnju sa dijasporom, da nam brojna dijaspora pomaže, da smo dobili nagradu 2015.god. za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi u oblasti saradnje sa građanima i dijasporom. Čuveni bihorski ćilim je postao čuveniji jer je proglašen za nematerijalno kulturno dobro Crne Gore. Ostvarili smo izvanrednu saradnju sa brojnim međunarodnim humanitarnim agencijama sa kojima realizujemo nekoliko značajnih projekata u našoj opštini. Unaprijedili smo i razvili građanski aktivizam. Jednom riječju Petnjica je inkluzivnija. Mnogi od vas iz Opštinskog odbora vaše partije to ne vide jer je to naš uspjeh, a to vas očigledno boli.

ZBOG RAMAZANA BEZ JAKIH RIJEČI

Prvi budžet iz 2014.god. je bio oko 270,000, a ovogodišnji je 1.500,000 i to je takođe pokazatelj uspjeha opštine za ovaj kratak period od osnivanja do danas.
Kada govorite o radnim mjestima u realnom sektoru dodatno sebe predstavljate kao neupućene ili destruktivne, jer vas i tu možemo argumentima demantovati. Naime, u protekle tri godine preko 50 je novih radnih mjesta u oblasti poljoprivrede i porodičnog biznisa. Čudno je da zanemarujete čak i ona nova radna mjesta upravo stvorena na donaciji njemačkog zadružnog saveza u sektoru mljekarstva, zatim zaboravljate na radna mjesta koja su stvorena sredstvima Investiciono razvojnog fonda.
Što se tiče lokalne uprave, zbog građana navodimo da smo nizom sopstvenih odluka koje smo usvojili u našem parlamentu i drugim podsticajnim mjerama omogućili najmanje 15 novih radnih mjesta, a stvorili smo sve druge pretpostavke kako sa lokalnog , tako i sa državnog nivoa da se ostvare nova radna mjesta prije svega u oblasti drvoprerade, hidroenergije i turizma.
Koliko se vi radujete tome najbolje svjedoči vaš stav kojeg iznosite u ovom saopštenju vezano za upotrebu peškira. Zbog tradicije koja je primjerena našim građanima u svetom mjesecu Ramazanu nećemo upućivati nikome i nikakve kvalifikacije u kontekstu upotrebe peškira.
Doći će vrlo brzo vrijeme kada ćemo argumentovano iznijeti određene činjenice po pitanju „časti i poštenja“ pojedinih funkcionera iz OO SDP Petnjica.
Građani su i 2013.god i 2016.god. ali sam siguran i 2017. bili i biće na visini zadatka pa su dali i daće mjeru svima za učinjeno, neučinjeno, destruktivno, za politički nemoral i za sve što smo činili svi – i vlast i opozicija.
Već smo naveli da ne želimo tokom ovog svetog mjeseca ulaziti u dalju polemiku, pa nećemo odgovarati na eventualna novo saopštenje OO SDP .