VELIKI UPSJEH: BIHORAC MEHOVIĆ POBIJEDIO I NAJAVIO MEČ ZA EVROPSKU TITULU U PETNJICI

Adnan Gagi Mehović

Adnan Gaga Mehović je na turniru borilačkih sportova u Subotici ostvario pobjedu i time otvorio sebi vrata da se domogne evropske titule u disciplini KOMBAT do 90.kg.

Juče i danas se u Subotici održao evropski šampionat „50. Budo Europe cup“ na kojem je učešće uzelo veliki broj takmičara iz Evrope.

Prvog dana vikenda, u kvalifikacijama za finale, Mehović je jednoglasnom odlukom sudija, pobijedio srbijanskog takmičara i tako izborio finale, koje se održalo danas, nedelja 04.06.2017.god. U finalu je protiv takmičara iz Srbije, Pavlovića samo nakon 40-tak sekundi stavio do znanja ko je bolji te je nakon jednog od ofanzivnih napada, primorao svog protivnika da preda meč.

Sa tom pobjedom, Mehović je stekao epitet najboljeg borca na turniru kao i mogućnost da se bori za evropski pojas. Borba za evropski pojas će se održati u Petnjici u julu ove godine. Ovo je bila jednistvena prilika da se Adnanu Mehoviću, osim pobjedničkog pehara i medalje, uruči i trenerska licenca od strane svetske organizacije, majstor karatea 3 dan. Prema riječima njegovog trenera, Dejana Radovića, u Crnoj Gori malo ljudi ima ovo zvanje.

„Gaga već ima licencu za trenera u tajlanskom boksu i u kombatu, tako je Bihor i Crna Gora dobila jednog kompletnog borca, koji će svom kraju i svojoj državi donijet još mnogo medalja i pehara“, kazao je za portal trener Radević odmah po završetku meča u Subotici. Adnan Gaga Mehović je član BUDO reprezentacije Crne Gore i on je proglašen za najboljeg takmičara turnira.

Osim njega, na turniru su učestvovale i njegove kolege iz reprezentacije, od kojih je Aleksa Radević u srednjoj kategoriji osvojio zlatnu medalju, Mihailo Vasović je osvojio drugo mjesto u borbama dok je Dejan Radević osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju u tehnici tamišivari.
Epitet najboljeg menadžera na turniru je ponio Mehmed Meša Adrović.

Njemu je lično pehar kao i zahvalnost za doprinos promociji borilačkih sportova, uručio šef Evropske BUDO federacije, dr prof. Žika Bečanović, majstor borilačkih sportova 10 dan.

„Ovo je najblji način promicije Petnjice, Bihora i Crne Gore. Od danas sportska borilačka javnost zna za Petnjicu. Znaju da u toj maloj opštini na sjeveru Crne Gore ima talenata koji su spremni da izađu na megdan bilo kojem borcu iz Evrope pa i svijeta. Ja sam to prepoznao i krenuo sam u taj projekat. Preuzevši ulogu menadžera našem Adnanu, znao sam da to nije nimalo lak posao, ali sa marljivim radom, rezultati će doći. Koliko znači ova pobjeda danas najbolje govori činjenica da ćemo u Petnjici imati priliku da ugostimo majstore i borce borilačkih vještina iz svih evorpskih zemalja. Pa to će da bude pravi praznik za sve nas u Bihoru i već se sada radujem i jedva očekujem taj dan. Šta drugo u ovoj euforiji mogu da poručim svima bez da se za mjesec dana vidimo svi u Petnjici, gdje ćemo pokazat svoje gostoprimstvo i da svi zajedno proslavimo titulu Evropskog šampiona našeg Adnana“, kratko je izjavio odmah nakon dodjele pehara, Mehmed Meša Adrović za portal Radija Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ