KAMPANJA “MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA” SJUTRA U PETNJICI

Petnjica

Direktorat za vanredne situacije MUP-a CG je od 01.02.2017.godine, započeo sa realizacijom projekta pod nazivom “SVAROG 2017 “, koji se realizuje u okviru Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, a finansira ga Evropska komisija.
Jedna od aktivnosti planirana projektom je realizacija kampanje ” Mjesec zaštite od požara” u svim opštinama u Crnoj Gori. U opštini Petnjica će se kampanja realizovati 30.05.2017.g. ( utorak), ispred Centra za kulturu sa početkom u 11 h.
Glavni cilj projekta je jačanje regionalne i prekogranične saradnje u oblasti zaštite od požara, upoznavanje sa procedurama i funkcionisanjem Mehanizma za civilnu zaštitu Evropske unije, testiranje i uvježbavanje standardnih operativnih procedura u slučaju požara, razmjena informacija, znanja i najbolje prakse između timova za zaštitu i spašavanje od požara.
Cilj kampanje je podizanje svijesti stanovništva o smanjenju rizika od požara, sa akcentom na preventivno djelovanje i zaštitu šuma. Kampanja se sprovodi u saradnji sa opštinskom službom za zaštitu i spašavanje. Dijeliće se brošure i flajeri edukativnog sadržaja, koji govore o opasnosti od požara i postupanju u takvoj situaciji, a kroz neposredni razgovor sa građanima ukazaće se na važnost preventivnog djelovanja na smanjenju rizika rizika od svih vrsta požara, kao i na značaj zaštite šuma od požara. Tim povodom iz Direktorata za vanredne situacije su uutili poziv građanima Petnjice da u što većem broju prisustvuju kampanji i da kroz zajedničke aktivnosti i postupanja doprinesemo zaštiti naše životne sredine, bezbijednosti stanovništva i materijalnih dobara.

DENIS BOŽOVIĆ