MEDALJA PONOVO ZASIJALA NA MERISOVIM PRSIMA

Na tradicionalnom 50.medjunarodnom takmicenju u strjeljaštvu za juniore održanom 20. maja ove godine u Arlonu (Belgija), mladi trinaestogodišnji strijelac Meris MURATOVIC, clan SPORTSKOG STRELJAČKOG KLUBA KAYL iz Luksemburga okitio se srebrenom medaljom u disciplini vazdušni pištolj.

Među 60 takmičara iz Luksemburga, Belgije i Francuske, Meris je sve do finalnog okršaja bio u vodjstvu , međutim  borbu za prvo i drugo mjesto odlučila je zadnja serija, u kojoj je Merisu za trenutak zadrhtala ruka a i prevelika želja za odbranom titule je učinila da zauzme visoko drugo mjesto.

Ovogodišnji uspjeh mladog Muratovica potvrdjuje da zlatna medealja koju je osvoji prošle godine, na ovom istom takmičenju nije slučajna a ni prošlogodišnje srebro koje je osvojio na sličnom  takmičenju u Francuskoj.

U razgovoru sa njegovim trenerom saznajemo da Meris ima izuzetan talenat i da sa ozbiljnim treninzima može zauzeti visoko mjesto u evropskom strjeljaštvu. Sama činjenica da je izabrao streljaštvo a ne fudbal, koji je daleko popularniji kod svih dječaka njegovog uzrasta, govori da se radi o izuzetnom talentu.

Na kraju treba napomenuti, da Meris Muratovic vodi porijeklo iz Petnjice, gde su nekada bili poznati strijelci, doduše ne u sportskim takmičenjima već u lovu ili na nekoj zabavi gdje bi oprobali svoje streljačke veštine.

Poželimo mladom Muratovicu u nastavku karijere dobro oko, mirnu ruku i sto više pogodaka u sami centar.

Adrović Aron