VELIKO SLAVLJE: UNION SE PLASIRAO U DRUGU LIGU LUKSEMBURGA

Pred 1500 vatrenih navijača Union je pobijedio ekipu Mondercange sa 2:1 i plasirao se u PH drugu fudbalsku ligu Luksemburga!!!

Union je već od prvog minuta meča pokazao da mu je zelja da se vrati tamo gde mu i objektivno pripada mjesto u luxemburškjom fudbalu i posle uvodnog pritiska već u trećem minutu Union dolazi do vođstva. Centaršut sa desne strane, na pravom mjestu se nalazi Claudio Aires i sa 7-8 metara glavom šalje loptu iza leđa golmana Mondercange za 1:0. Union se nije tu zaustavio nastavlja silovito da napada i u osmom minutu danas najbolji igrač Uniona Alen Agović sa 22-23 metra postiže evro gol za 2:0.
Nakon  toga Union smiruje igru, stvara još nekoliko dobrih šansi za gol. Mondercange je do kraja poslije jednog kornera uspio da samanji na 2:1 što je i bio konačan rezultat ovog meča.
Predsjednik Mersudin Mita Ličina: Union je početkom ove godine bio u pepelu ali je uspio da se izdigne iz pepela i da doleti tamo gdje mu je i mjesto u Luksemburško fudbalu. Danas sam ponosni predsjednik jer je Union na krilima 1500 uglavnom naših navijača došao do velike pobjede za Union, do pobjede za ZK Bihor, do pobjede za čitav naš narod koji živi u Lukseburgu. Još nijesmo svjesni kakvu smo pobjedu sveukupno ostvarili. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim mojim potpresjednicima kluba Slaviši Mociću i Asmiru Cikotiću na velikoj podršci i svi ostalim sponzorima Uniona, jer bez njih ovaj rezultat nebi bio moguć. Zahvaljujem se našem Radiju Petnjica koji je i večeras prenosio direktno naš meč i koji prati stalno aktivnosti našeg kluba.