OO SDP PETNJICA NEĆE U ŽIRI ZA DODJELU NAGRADE “4. AVGUST”

OOSDP Petnjica

OO SDP Petnjica neće predložiti svog kandidata za člana žirija za dodjelu nagrade „4. avgust“ za 2017.godinu, saopštili su iz te partije.
“Ne želimo da učestvujemo u planu obesmišljavanja najznačajnije opštinske nagrade od strane ucijenjeno-ukradeno-kupljene i obezglavljene jednopartijske parlamentarne većine.
Kriterijumi o broju i zastupljenosti članova pomenutog žirija samo potvrđuju ispravnost ranije odluke OO SDP Petnjica da bojkotuje rad lokalnog parlamenta koji je postao mjesto bahatog i nezakonitog ponašanja vladajuće jednopartijske većine, od koje ni ne očekujemo drugačije ponašanje imajući u vidu način na koji je nastala. Zahtjev za predlaganje članova žirija koji nam je upućen od strane skupštinske službe, kao i odgovor na dopis o pojašnjenju kriterijuma su dokumentovani dokaz silovanja lokalnog parlamenta od strane jednopartijske većine. Slični propusti se dešavaju u kontinuitetu, i na njih smo uvijek upućivali. To što se propusti i dalje nastavljaju ne govori u prilog neznavenosti koja bi mogla biti i oproštena, već isključivo u prilog konstantno lošoj namjeri. Takođe, objašnjenja skupštinske službe nesumnjivo ukazuju na težnju da se formira nelegitimni žiri, a u krajnjem na zadovoljstvo DPS-a i njegovih svjedoka saradnika. Gospodo koja vodite obezglavljeni lokalni parlament, obesmislili ste rad lokalnog parlamenta i ovo obesmišljavanje najznačajnije opštinske nagrade je samo produžetak vaše bahatosti nad radom krovne opštinske institucije, koju ste vi pretvorili u pijacu. Štetu će ovaj put pretrpjeti ljudi kojih je veliki broj i koji zaista zaslužuju da dobiju nagradu, ali će im ona zbog ovakvog vašeg ponašanja biti obesmišljena i nedvosmisleno će u pitanje biti dovedena njena legitimnost”, stoji u saopštenju OO SDP Petnjica.