UNION POBIJEDIO, BARAŽ NA DOHVAT RUKE

Union

U predposlednjem kolu prvog divisiona Luksemburške lige Union 05 Kayl/Tetange jučerašnjom pobjedom od 1:0 preuzeo drugo mjesto na tabeli koje vodi u baraž za drugu luksemburšku ligu.
Veliko srce i velika želja za uspehom na kraju sezone će se ipak možda isplatiti mladoj ekipi Uniona 05 koju predvodi predsjednik kluba Mersudin Mita Ličina.
U prvom poluvremenu Union je stvorio nekoliko prilika za gol, ali mreža gostujuće ekipe Remich/Bousa ostala je netaknuta sve do 44. minuta i onda jednu brzu kontru koju je započeo Agović koji je uposlio Rodriguesa na desnoj strani, uslijedio je centaršut na pravom mjestu, na drugoj stativi našao se Claudio Aires koji je samo proslijedio loptu u mrežu gostiju.

U drugom poluvremenu pod dirigentskom palicom, danas najboljeg igrača i najiskusnijeg Asada “Boro” Muratovića, Union je priveo meč kraju. Pobjeda dovoljna za dugo mjesto, jer do juče drugoplasirana ekipa Berbourg poražena je na svome terenu od fenjeraša Munsbacha sa 4:3.
Predsjednik Ličina je nakon utakmice rekao da je utakmica bila teška ali da su igrači opet pokazali veliku želju i veliko srce.

“Bila je to izjednačena utakmica, ali kada moraš da pobijediš kao što je to bio slučaj danas teško je doći do tri boda ali smo ipak uspjeli. Preostaje još jedan meč iduće nedelje u Schifflange gdje opet moramo pobijedit, ako mislimo ostati na drugom mjestu koje vodi u baraž za veći rang. Zahvaljujem se svim našim navijačima koji su došli u velikom broju danas da nas podrže do još jedne pobjede”, rekao je Ličina.