OTVORENA NOVA ADMINISTRATIVNA ZGRADA U PETNJICI

Premijer Duško Marković na otvaranju nove zgrade opštine.

Danas je u Petnjici predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je svečano otvorio novu zgradu opštine.  Predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović je na svečanoj sjednici rekao da je ovo istorijski dan za opštinu.
“Brojno prisustvo u ovoj sali pokazuje koliko ljudi je spremno da sa nama podijeli zadovoljstvo povodom ovog, za nas, veoma svečanog dana. Posebno bih istakao zalaganje Vlade Crne Gore za realizaciju ovog projekta kao i učešće svih drugih aktera zahvaljujući kojima je ovo zdanje završeno u rekordno kratkom vremenskom roku”, istakao je Agović.
Premijer Marković nije krije zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta. On je najavio i nova ulaganja kako bi se vizija Petnjice učinila realnom i kako bi građani bili zadovoljni životom u ovom kraju.
“Čestitam administrativnim radnicima opštine. Ovaj objekat treba samo da ih podstakne da iz njega upućuju nove inicijative, da ih pretvaramo u projekte, a da ti projekti doprinesu razvoju opštine i poboljšanju kvaliteta života u njoj. Ovaj svečani čin nosi i jako bitnu poruku, a to je da će Vlada Crne Gore učiniti sve da ova mlada opština dobije sve one sadržaje koji joj pripadaju i koji će građanima omogućiti da ovdje lijepo žive”, rekao je Marković.
On je takođe najavio posjetu predstavnika ministarstvara poljoprivrede i turizma kao i drugih resora, koji će pomoći da se svi resursi kojima Petnjica raspolaže pretvore u opšte dobro.
“Želimo da na sjeveru promijenimo trenutno stanje, da poboljšamo kvalitet života, da resursi i potencijali u poljoprivredi, turizmu, infrastrukturi, energetic, budu novi zamajac razvoja države”, poručio je premijer.
Na kraju, Marković je prisutnima obećao da će se obustavljeni radovi na prvoj fazi puta Petnjica-Berane u što kraćem period ponovo nastaviti. Smatra da će se već iduće godine raditi i na drugoj fazi izgradnje ovog puta.

SELMA ADROVIĆ