SVEČANO OTVARANJE NOVIH PROSTORIJA ZAVIČAJNOG KLUBA BIHOR

ZK Bihor

Dana 25. aprila 2017. godine  Zavičajni kluba ‘Bihor’iz Luksemburga planira svečano useljenje i otvaranje novih prostorija kluba koje se prostiru na površini od oko 100m²,a nalaze se na adresi 2-4, rue de la Croix, grad  Rumelanž.

Ceremonija svečanog otvaranje prostorija je zakazana za 20 h.

Kao što je poznato, zavičajni klub ‘Bihor’ je ranije donio odluku da kupi prostorije za svoj aktivnosti, jer su dosadašnje prostorije uzete u zakup i iziskivale su velike finansijske troškove. Akcija prikupljanja sredstava i traženja odgovarajućeg prostora je trajala nekoliko mjeseci, da bi napokon pronašli odgovarajući prostor, prikupili neophodna novčana sredstava i završili sve formalnosti oko administrativnog dijela sa bankom i sa uknjižbom u katastar.

Zavičajni klub ‘Bihor’ dugije nesebičnu zahvalnost ljudima koji su donirali novčana sredstva, koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova akcija sprovede do kraja i da od sada klub ima svoje prostorije za aktivnosti koje sprovodi.

U sredjivanju i uredjenju prostorija i privodjenju nameni kluba bio je uključen veliki broj članova i prijatelja kluba, na čemu im Upravni Odbor zahvaljuje i odaje veliko priznanje.

Planirano je da nove prostorije svečano otvori ministar vanjskih poslova Crne gore, Srdjan Darmanović koji će istog dana održati radni sastanak sa prestavnicima udruženja iz Luksemburga.

Na svečanosti  otvaranja prostrorija prisustvovaće ambasador Crne Gore u zemljama Beneluxa, njegova ekselencija gospodin Vladimir Radulović, ministar savjetnik u ambasadi CG, Predrag Stamatović, direktor uprave za dijasporu, Predrag Mitrović, počasni konzul Crne Gore u Luksemburgu, Remzija Camić, gradonačelnici gradova Rumelanža i Kayla, Henri Haine i John Laurent, kao i presjednik mladih socijalista (LSAP), Džemil Skenderović.

Svečanom otvaranju prostorija prisustvovaće donatori, sponzori , članovi i prijatelji kluba.

Radost useljenja u nove prostorije članovi Zavičajnok kluba ‘Bihor’ žele podijeliti sa ostalim udruženjima koja djeluju u Luksemburgu, tako da su sva udruženja i njihovi članovi pozvati da prisustvuju ovom izuztnom dogadjaju za sve ljude dobre volje koji zive i rade u Luksemburgu, kao  i u okolinim državama.

Vrijedni domaćini iz kluba ‘Bihor’ su pripremili koktel dobrodošlice za sve one koji budu prisustvovali ovom, zaista velikom dogadjaju za sve ljude u dijaspori.

Presjednik upravnog odbora Esko Halilovic, posebno istiće činjenicu da ljudi iz udruženja žele da nove prostorije budu mjesto i adresa za okupljanje, druženje, da se u njima radjaju nove ideje i novi projekti, da se što vise mladih uključi u nove projekte.

Na kraju, srecno zavićajci,zaslužili ste da slavite.

R.A.Aron