OO SD PETNJICA: MUHOVIĆ JE „NAŠ PRELETAČEVIĆ“

Petnjica SD

Saopštenjem za javnost obratio se OO SD Petnjica koji je reagovao na navode iz saopštenja OO BS Petnjica. Saopštenje prenosimo u cjelosti.
Poštovani gradjani Bihora, iako, kao partija koja drži do ličnog integriteta, koja afirmiše dobre ljudske i komšijske odnose, stavljajući ljudske vrijednosti iznad dnevno političkih zbivanja i prepucavanja, gajeći i uvažavajući takav odnos sa svojim Petnjičanima ne ulazeći u njihova politička opredjeljenja, a prije svega, imajući stalno na umu da je glavno junaštvo braniti druge od sebe, nismo željeli posebno polemisati o političkim stavovima određenih političkih subjekata u svom kraju, iskreno se nadajući da ćemo svi zajedno uspjeti da prevaziđemo ili makar stavimo po strani sve podjele i svu energiju i snagu baziramo da doprinesemo boljem životu svih nas i svih onih koji Bihor i Petnjicu smatraju svojom.
Međutim, ponovo u saopštenju dokondžija iz jedne političke partije i tablodine i rialiti petnjičke zvijezde Adnana Muhovića idu vrijeđajuće poruke prema svojim sugrađanima, pa smatramo, ne radi njih koji ne zaslužuju ni to malo vremena da im se posveti pišući ove redove, nego isključivo radi građana, da odgovorimo.
Vrijednost i osobine svih istaknutih članova Socijaldemokrata Petnjice, pa i našeg istaknutog funkcionera magistra nauka Safeta Koraća- člana predsjedništva SD, imaju priliku da tumače naši i njegovi prijatelji i saradnici na dosadašnjim istaknutim funkcijama koje je obavljao. Ne mogu ih tumačiti oni od kojih su pojmovi „dobar, vrijedan i uspješan“ veoma daleko i imaju apstraktno značenje. Takođe, o nekoj izdaji nam priča Muhović koji je, dok se je Safet Korać aktivno zalagao, radio i pomagao vraćanje statusa Opštini Petnjica, držao vatrene govore na promocijama člana predsjedništva Demokratskog Fronta Medojevića sa kojim se danas žestoko optužuje za saradnju sa „mračnim silama“ koristeći se različitim teorijama zavjere, koji je inače i najbolji prijatelj vojvode Andrije Mandića sa kojim je Muhović nedavno
pregovarao kako zajednički da izdaju i Crnu Goru i Petnjicu i bošnjački narod. Pamte to Bihorci Muhoviću, kao što pamte tvoje riječi „nije Petnjičanima potrebna opština, bolje nam je u sklopu Berana, veći je grad“.
Doduše, Muhović je tada kod Medojevića tek došao iz DPS, pa vjerovatno nisu imali priliku za bliže upoznavanje. Kada mu je propala i ta politička akvizicija, trčeći za foteljom, i moleći prvo DPS , pa Medojevića da mu je da, tada tabloidna zvijezda u usponu se transferiše u Bošnjačku stranku, gdje opet preklinjući DPS , uspijeva da zakuči fotelju Predsjednika Skupštine Opštine Petnjica, sa koje je, za pune 3 ipo godine-dok ih DPS nije „šutnuo“ iz vlasti u kojoj su inače bili fikus, sukcesivno ponižavao narod, koji bi trebao da predstavlja i uvažava. Sada kad je voljom predstavika naroda ostao i bez te fotelje, očekujemo transferisanje u novu političku grupaciju.
Kada se samo ovo pomene, lakše je shvatit sklop političara kako ga skoro Bihorci nazvaše „Naš Preletačević“, vjerovatno zbog toga što je promijenio najmanje 5 partija. I ne zamjeramo mu, u iščekivanju da se iskuka i isplače za izgubljenom funkcijom, pokušavajući ponovo da se vrati na nju.
I ptice na grani znaju koliko rukovodstvo Bosnjačke stranke (ne)podržava Muhovića-i tu ih u potpunosti razumijemo. Takva politički i moralno degradirana ličnost samo šteti njihovom kredibilitetu, pa i ne čude opomene koje često i javno dobija od svojih lidera, koji su ga izbacili i iz predsjedništva Bošnjačke stranke.
Podsjećanja radi, istaknuti članovi SD u Petnjici se bave svojim poslovima za koje su se školovali dok se politikom bave isključivo kao mogućnošću da unaprijede život svojih građana i to im nije egzistencijalno pitanje kao Muhoviću. Naši istaknuti funkcioneri u Podgorici će i dalje kao Safet Korać, pomagati našim građanima, dok će Muhović vjerovatno i dalje vrijeđati i boriti se protiv svojih komšija i svoga naroda.
Takvim političkim marginalcima nećemo više pridavati nikakav značaj, samo ćemo još napomenuti: ko gubi im parvo da se ljuti.
OO SD PETNJICA