MUHOVIĆ: DPS I SD POSTAJU TERET O VRATU BOŠNJAČKOG NARODA

Adnan Muhović

Prenocimo intergralno reakciju predsjednika OO BS Adnana Muhovića na izjave i kvalifikacije predsjednika OO DPS Petnjica Meše Adrovića.

*******

Povodom neistinitih tvrdnji predsjednika lokalnog odbora DPS-a Mehmeda Adrovića, osjećam obavezu građana radi, kao i članova i simpatizera Bošnjačke stranke da kažem sljedeće : Naime, što se tiče funkcionisanja koalicije BS-DPS, ona nikad nije funkcionisala dobro zato što DPS od samog početka nije poštovao koalicioni sporazum, i uz podršku centrale DPS-a iz Podgorice, radio iza leđa našem predsjedniku Husoviću i nama ovdje u Petnjici. BS u Petnjici nije nikada gajio podanički odnos prema DPS-u i uvijek smo ukazivali na sve nepravilnosti u vođenju lokalne uprave, kao i na štetnost ukupne politike DPS-a koja je ostavila i ostavlja štetne posljedice na građane Bihora. Da nije bilo potpredsjednika Vlade Crne Gore, predsjednik opštine Agović ne bi ni ušao kod tadašnjeg ministra Žugića, koji nam je na sastanku rekao “da za Petnjicu nema novca iz budžeta CG, neka vam da dijaspora”.. i tom prilikom sam mu ja rekao “daćete itekako ministre, kad imate za Šavnik i Mojkovac, imaćete i za Petnjicu”! Medjutim, dok sam ja tako govorio, predsjednik opštine sa kojim predsjednik odbora DPS i nije u najboljim odnosima, ćutao je i na sebi svojstven način spuštao glavu. Ja sam se i tada i sada borio i borim za Bihor, nije slučajno zgrada opštine ušla u kapitalni budžet, zna to Samir Agovic dobro, a ako treba i podsjetiću ga, kao i vas. Takodje kada se radi o magistralnom putu Petnjica-Berane, Bošnjačka stranka je ključno pomogla, a ja uticao koliko sam mogao, i više od toga. Na mjestu ministra saobraćaja je kadar BS-a, pa ćemo i dalje raditi za dobro gradjana Bihora i kroz neke druge infrastrukturne projekte. Ne želim da vrijedjam kao vi, ali meni se o kafanama ne može pričat, jer kad se ostavite alkohola i orgijanja po kojima je poznat DPS u cjelosti, možete drugima držati prediku. U Petnjici niste formirali gotovo ništa, ni preduzeća, ni službe, budžet vam je skoro čitav iz sredstava egalizacionog fonda, koja zloupotrebljavate u partijske svrhe o čemu govore za sada tri “AFERE SNIMAK”. Dodatno želite da opteretite gradjane Petnjice imenovanjem drugog potpredsjednika Opštine iz reda SD, bez imalo stida i kod vas i njih, kako bi samo zadovoljili foteljaške apetite satelitske partije koja postaje teret o vratu bošnjackom narodu, a koju vodi unuk komandanta crnogorskih četnika, Ivan Brajović.

Pokrenuli ste inicijativu za moju smjenu iz razloga što od vašeg postojanja partije pljujete i gazite na sve što je sveto Bošnjacima i Bihorcima, pa vam je tako Gorski vijenac u kojem vama dragi Njegoš kaže “ko na Kuran ne misli pljunuti neka bježi glavom bez obzira” draži od Kurana i Islama. međutim, ja sam pokazao da su mi interesi naroda iznad ličnih i funkcije predsjednika SO, za razliku od vas i vama sličnih.

Adnan Muhović, predsjednik OO BS Petnjica