SD ODGOVARA SDP-u: VAMA SU BIHORCI NA IZBORIMA U OKTOBRU ODREDILI CIJENU“

Sadat Adrović

Taman kad smo kao odgvoran politicki subjekt u Petnjici pozvali ostale partije da zajednički radimo na razvoju Bihora javili su se oni koji su sami sebe diskvalifikovali iz svega pozitivnog sto se treba dešavati u našoj Opštini. Javlja se predstavnik partije kojoj su Bihorci odredili zestoko cijenu u oktobru 2016.godine, kad su ih sveli sa 1100 na 250 glasova, što je rekord političkog strmoglavljenja na ovim prostorima. Dodatno, javlja se predstavnik partije u nestajanju, sa tudjim saopštenjima, koji je i sam do sada par puta napuštao brod koji tone, zestoko odbijajuci mandat odbornika u petnjičkom parlamentu, pa se do „njegovog“ saopštenja nije znalo da li je u URI , Demokratskom frontu, da li je u SDP-u?! I naravno u stilu svojih lidera koristi se ispraznom tematikom, netačnim medijskim nagadjanjima, insinuacijama i uvredama.
Neupućeni Muratović i takvi njegovi mentori, kada govore o vraćanju mandata, morali bi naučiti da mandat , po crnogorskim zakonima, pripada odborniku, a iako bi pripadao partiji kome bi ga odbornici mogli vratiti kad je takva partija pred gašenjem. Podsjetiću javnost da SDP u Petnjici trenutno vrijedi 2 odbornika , pa bi po njihovoj logici oni trebali da vrate mandate, jer je 9 onih koji ne zaslužuju. Doduše većina od tih 9 je shvatila pogubnost takve politike na vrijeme, a neki u skorije vrijeme.
Nego, politička pogubljenost i lutanje od jedne do druge ideje, koje nemaju nikakve veze sa socijaldemokratijom, samo je moglo zavrsiti upravo onako kako skončava SDP Crne Gore –u čvrstom zagrljaju četničkih vojvoda. Znaju dobro Bihorci ko je u koaliciji sa onima koje personifikuje pominjani Mileta Pavićević, znaju da se lider SDP Krivokapić hvali i ponosan je na svoje koalicione partnere iz Budve, Kotora, saborce iz Nikšića, koji bi bili najsrećniji da nema ni Crne Gore ni Petnjice, a koji su nedavnu presudu zločincu Radovanu Karadzicu nazivali sramnom, dok sliku Ratka Mladića drže u svojim kabinetima. No, ostavićemo ih da uživaju u političkoj ljubavi sa novim partnerima, a oni neka relaksiraju nas koji radimo kvalitetne stvari za našu Opštinu, političkog diletantizma.
Kada govore o foteljama, radi javnosti ćemo podsjetiti na upravo jučerašnje kukumakanje članova predsjedništva SDP i žaljenje za izgubljenim foteljama, te sazaljivim molbama Premijeru da „još jednom razmisli“. Ne moramo podsjećati na tezinu razdvajanja Ranka Krivokapića od za njega specijalno gradjene fotelje. Valja napomenuti da politčke funkcije vrši onaj ko ima povjerenje naroda, a oni kao vi koji ste izigrali to povjerenje, trebali bi preuzeti odgvornost. Ako i to necete, onda se strpite do novembra ove godine, kada će vam Bihorci još jednom odrediti pravu cijenu, i neće vas precijeniti-budite sigurni u to.
Sadat Adrović, član GO SD CG i OO SD Petnjica