ALEN AGOVIĆ JEDAN OD NAJBOLJIH FUDBALERA U LUKSEMBURGU

U FK „Union 05 Kayl-Tétange“ u Luksemburgu, angažovano je više fudbalera koji vode porijeklo sa prostora Bihora i Crne Gore, među njima i Alen Agović sin Šaipa i Zehre Agović, koji je 1994. godine u svojoj 23. godini iz bihorskog sela Vrbica doselio u Luksemburg.

Ovaj fudbalski klub takmiči se u drugoj luksemburškoj ligi i zahvaljujući, između ostalih i Alenu Agoviću, zauzima treće mjesto na tabeli.
Alen je rođen 1997. godine u Luksemburgu.
U svojoj četvrtoj godini upisao se u FK „Union 05“ i tu ostao do dan-danas, gdje je već tri godine prvotimac. Jedan je od najzapaženijih fudbaler ovoga tima i na skoro svakoj utakmici postigne bar jedan pogodak. Omiljen je u klubu i važi za favorita.
Traže ga mnogi fudbalski klubovi u Luksemburgu, ali je on vjeran klubu u kojem je ponikao.
Trenutno pohađa srednju školu, a namjera mu je da nastavi školovanje, ne odričući se fudbala.
– Volio bih da zaigram za reprezentacij države svoga porijekla – Crne Gore. To je moj san i vjerujem da će se ostvariti, a ja čvrsto obećavam da ću u prvoj utakmici postići gol – naglašava Alen Agović.

Inače, ovaj fudbalski klub predvodi Mersudin Mita Ličina, koji je fudbalske vještine i znanje sticao u FK „Ribnica“ iz Podgorice. U Luksemburg je došao 1992. godine kao formiran fudbaler, gdje se vrlo brzo pokazao kao istinski profesionalac, a već dugi niz godina svoje znanje i iskustvo, u svojstvu trenera i sportskog ditrektora, prenosi na mlađe fudbalere.

F.S.

Alen Agović sa brojem 4