ADROVIĆ: SMIRITI TENZIJE I FOKUSIRATI SE NA RAZVOJ PETNJICE

Povodom aktuelne političke situacije u Petnjici oglasio se OO SD Petnjica. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

****

Povodom aktuelnih dešavanja, koja se kose sa korektnom političkom borbom i nadgornjavanjem na bazi snage argumenata, upućujemo apel svim političkim subjektima na teritoriji opštine Petnjica da smire tenzije i da se fokusiraju na zajednički rad na razvoju i prosperitetu našega kraja.

Svjedoci smo da se predstavnici određenih političkih partija ovih dana, umjesto da djeluju pomirujuće i ohrabruju dijalog, koriste uvredama i neprimjerenim rječnikom, čime dodatno zbunjuju građane naše opštine. Jasno je da se Socijaldemokrate, kao partija drugačije političke kulture, poput drugih ne služe uvredama i izmišljanjem kojekakvih afera, posebno ne na ličnom nivou, što je svakako politički krajnje nekorektno, te stoga nisu bile dio tih prljavih prepirki.

Naša politika se bazira na ekonomskom jačanju i razvoju našeg kraja. Mi se zalažemo za zapošljavanje mladih ljudi kako bismo ih motivisali da ostanu i organizuju svoj život u Bihoru, a ne da „trbuhom za kruhom“ napuštaju svoja ognjišta. Takođe, insistiramo na doprinosu razvoju kulture dijaloga i rješavanja realnih problema zajedničkim naporima, uvažavajući evidentne političko-programske razlike. Nema Bihor toliko kadrovskog potencijala da bi bilo ko bio isključen iz procesa donošenja kvalitetnih odluka koje su od interesa za sve stanovnike Bihora.

Međutim, određeni politički subjekti kojima su politički mentori i bliski koalicioni partneri, antidržavni subjekti u Crnoj Gori, poput Demokratskog fronta, očigledno nemaju za cilj djelovanje u najboljem interesu stanovnika bihorskog kraja. Moguće je da su neki njihovi predstavnici shvatili evidentnost njihovog političkog posrnuća i lutanja saradnjom sa antidržavnim elementima, pa i ne čudi nesaglasnost u njihovim redovima. Ipak, jasno je da će neprirodnom vezom sa rušilačkim političkim subjektima svoju partiju, koja je u nestajanju u  Petnjici i formalno uništiti, jer Bihorci više od svega drže do svog dostojanstva i svojih posebnosti i nikada neće dozvoliti da im one budu ugrožene.

Socijaldemokrate Petnjice će stoga svim dobromislećim, državotvorno orjentisanim subjektima, koji se ne bave populizmom, demagogijom i izricanjem teških kvalifikacija koje nisu utemeljene na činjenicama, biti partner u ostvarivanju i realizaciji programa za koji se zalažemo na zadovoljstvo svih Bihoraca.

Sadat Adrović, član Glavnog odbora Socijaldemokrata Crne Gore