MUHOVIĆ: PLAŠIM SE DA ĆE DPS-u I NA DRŽAVNOM NIVOU SAMO SD OSTATI PARTNER

Ukoliko premijer Duško Marković zaista želi da pokaže kako se mora voditi odgovorna politika, onda bi trebalo da pokrene smjenu predsjednika Opštine Petnjica i odbora Demokratske partije socijalista, poručio je smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Adnan Muhović.

Marković je juče u Bijelom Polju kazao da nije bila namjera niti inicijativa DPS da raskine koaliciji sa Bošnjačkom strankom u Petnjici ali da je njihovog predsjednika (Muhovića) trebalo smijeniti jer vodi neodgovornu politiku.

“Neka gospodin Marković pokrene smjenu Samira Agovića i Mehmeda Adrovića zbog ‘afera Snimak’ koje se tiču političke korupcije i grube zloupotrebe državnih i opštinskih resursa u partijske svrhe DPS-a! Ili je to možda zvanična politika vaše partije? Makar se oglasite povodom ovih učestalih afera, red bi bio, jer u dvoriste BS-a se ne ulazi preskakanjem,” kazao je Muhović u izjavi za “Vijesti”.

Muhović je zbog izjava da je Njegoš genocidan pisac a Crnogorci mala nacija smijenjen 17. marta na inicijativu DPS-a, a u tome je dobio podršku Socijaldemokrata i dijela odbornika SDP-a. Poslije toga je Muhovićeva BS odlučila da raskine koaliciju.

“To nije bio naš odnos prema BS, već prema pojedincu u BS koji je bio neodgovoran prema državi i državnim interesima. Naša je namjera bila da sačuvamo koaliciju,” kazao je Marković prilikom posjete Bijelom Polju.

Reagujući na Markovića, Muhović je kazao da je DPS inicira raskid i da su priželjkivali njegovu smjenu i da su to predvidjeli planom kampanje za lokalne izbore u Petnjici.

“Da ste mislili dobro BS-u ispoštovali bi preporuke našeg predsjednika stranke (Rafeta Husovića) da se u Petnjici ništa ne dira do jeseni, međjutim vi ste imali druge namjere i to je jasno kao dan,” kazao je Muhović u izjavi za “Vijesti”.