MARKOVIĆ: RASKID KOALICIJE U PETNJICI NIJE BILA NAMJERA NITI INICIJATIVA DPS

Marković i Agović

Premijer Duško Marković ocijenio je da nema vječitih savezništava i da se ona konstituišu na osnovu ukupnih prilika u nekoj političkoj zajedici.

On je, tokom boravka u Bijelom Polju, odgovarajući na pitanje šta će biti sa vlašću u Petnjici nakon napuštanja Bošnjačke stranke i da li će DPS nastaviti da vlada sa Socijaldemokratama kao što je to učinio u Bijelom Polju, kazao da “raskid koalicije nije bila namjera DPS-a niti inicijativa”.

“Mi smo željeli da nakon smjenjivanja predsjednika Skupštine i njegovih neopreznih i rogobatnih izjava koje su uzbunile crnogorsku javnost, i pokrenuli postupak njegovog razrješenja da pokažemo u Crnoj Gori da se politika mora voditi odgovorno i da se mora svaka riječ mjeriti. To nije bio naš odnos prema Bošnjačkoj stranci, već prema pojedincu u Bošnjačkoj stranci koji je bio neodgovoran prema državi i državnim interesima. Naša je namjera bila da sačuvamo koaliciju, a Opštinski odbor u Petnjici je odlučio drugačije, i mi idemo dalje. Vidjećemo ko će biti naši koalicioni partneri“, kazao je Marković i dodao da je važno da politika Vlade bude usmjerena na dobro Petnjice i njen razvoj.