SELVIN ŠABOTIĆ DONIRA 33 RAČUNARA ZA PETNJIČKE ŠKOLE, NVO I INSTITUCIJE

Selvin Seka Šabotić

U narednih 15 dana u Petnjicu će iz Luksemburga stići donacija od 33 računara, koje je za petnjičke institucije, škole i NVO obezbijedio Selvin Seka Šabotić. Šabotić je porijeklom iz bihorskog sela Dobrodole a živi i radi u Luksemburgu. Šabotić se sticajem okolnosti prijavio na aukciju za otkup računara koje je prodavala škola u kojoj radi. Računari su novije generacije, te će od velike koristi biti bihorskim učenicima, pogotovo onima iz područnih udaljenih odeljenja, kao što su Ponor, Dobrodole, Azane, kako bi se djeca u ranom uzrastu informatički obrazovala.

„Iako živim i radim u Luksemburgu ne zaboravljam svoj kraj i u toku sam sa aktuelnim zbivanjima u našoj novoformiranoj opštini kojoj je svakako potrebna pomoć dijaspore,kako bi se razvila u svim segmentima društva. Obrazovanje naše omladine je prioritet jer školovan kadar doprinijeće da se mala sredina kao što je Petnjica što prije razvija i ide u korak sa evropskim standardima. Takođe nadam se da će donacija računara institucijama i nevladinim organizacijama na neki način olakšati I unaprijediti njihov rad. Ovo treba da bude primjer svim našim ljudima koji su uspješni u svojim djelatnostima kako u Petnjici tako i u inostranstvu da ulažu u svoj kraj, jer ma koliko bili daleko od svog zavičaja Bihor je naš dom kojem se rado vraćamo”,kazao je za portal Radija Petnjica Selvin Šabotić.

U vremenu kada su moderne tehnologije sastavni dio svakog segmenta našeg života ovakva donacija značiće mnogo najmlađima, jer poznavanje rada na računaru je danas u domenu elementarne pismenosti. Ova donacija omogućiće većini učenika da kroz interaktivne oblike nastave usvajaju nova znanja i prethodno stečena primjenjuju u praktičnom radu i učiniti ih konkurentnim za tržište.
Računari će biti dopremljeni u Radio Petnjica odakle će biti raspodijeljeni školama, institucijama I nevladinim organizacijama.

D.R.