DURAKOVIĆ: EROL MURATOVIĆ POKUŠAVA SKINUTI BRUKU SA SEBE I SVOJE PARTIJE

Direktor OŠ “Mahmut Adrović” i funkcioner petnjičkog BS, Ervin Duraković reagovao je na navode i tvrdenje VD predsjednika SO Petnjica Erola Muratovića. Reagovanje prenosimo u cjelosti.

****

Imam potrebu radi građana Petnjice odgovoriti na buncanje našeg poznatog doktora eurologije i asfaltologije, Erola Muratovića. Njega radi ne bih jednu riječ napisao, jer nije vrijedan toga. Prvo, dotični pominje gospodina Adnana Muhovića, čiju je pošteno dobijenu fotelju “preuzeo” na sramnoj sjednici SO, kršeći zakone, Statut i Poslovnik o radu SO, čime će se baviti Upravni sud. Gospodin Muhović je za njega ljudska gromada, više puta je pokazao da mu je interes naroda i kraja ispred ličnog interesa – što dotični čak ni ne razumije.
On je, zajedno sa ostalih 18, ponizio bošnjački narod i islam kao religiju, braneći ono što se ne brani. A ovom smiješnom izjavom pokušava skinuti bruku sa sebe i svoje partije, ali bezuspješno, što će im građani i pokazati na izborima. Erol Muratović optužuje mene da sam uzurpirao opštinsko zemljište za izgradnju kuće. Nije me iznenadila nepismenost dotičnog po ovom pitanju, pa molim predsjednika opštine da pronađe adekvatan način i objasni mu da Opština Petnjica u MZ Trpezi nema svog zemljišta. A zemljište na kojem ja gradim kuću je u vlasništvu moga oca, za šta imam dokaz iz Uprave za nekretnine koji prilažem uz ovaj tekst. Usput, najavljujem Erolu Muratoviću tužbu za pokušaj blaćenja i diskreditovanja mene i moje porodice. Dalje, dotični mene optužuje da sam ruinirao školu u kojoj sam direktor i pod tim misli na polomljena stakla. Radi javnosti, u školi trenutno imamo jedno polomljeno staklo a onog dana kada sam imenovan na mjesto direktora, bilo ih je preko 20.
Onda, optužuje mene i krivi zato što je u školskom dvorištu tokom zime bilo leda, i zato što je on u tom dvorištu pao i povrijedio nogu. Ovo, da nije žalosno, bilo bi smiješno. Niko od 300 učenika, 50-ak radnika i velikog broja roditelja, nije imao primjedbu na čišćenje snijega u dvorištu. Naprotiv, dobili smo veliki broj pohvala na račun čišćenja snijega. Neka se doktor Muratović zapita žašto neko drugi nije pao, da razlog njegovog pada nije možda njegov prepoznatljivi hod, ili kazna od više sile što je pokušao i upravo pokušava da naruši ugled škole, ili možda zato što se bogati na račun bolesne bihorske sirotinje. Neka dobro razmisli o ovom i neka čuva onu drugu nogu.
Opet, poznati doktor i univerzalni funkcioner, poteže pitanje izbornih predmeta. I pored mog detaljnog objašnjenja, čovjek i dalje ne kapira. Pokušaću jos jednostavnije da mu objasnim – predlog liste izbornih predmeta određuje Školski odbor u kojem je on posljednih godina bio član i dizao ruku za ruski jezik, o čemu postoje zapisnici. U tom predlogu nije bilo njemačkog jezika i iz tog razloga učenici nisu ni mogli da ga izaberu. Ja dotičnom obećavam da više neće biti član Školskog odbora, i da će učenici posle toga imati priliku da se sami opredijele za strani jezik koji žele da izućavaju.
Podsjećam javnost da se Tužilaštvo već bavi slučajem doktora koji je dijeli asfalt na sjednici Izvršnog odbora DPS-a. Objavljeni su i audio snimci sa sjednice, na kojima se jasno čuje lako prepoznatljivi glas dotičnog.
Doktor Muratović je trenutno na bolovanju, nije u mogućnosti da liječi ljude oboljele od srca, a u mogućnosti je da bude nekakav VD predsjednika SO i da uzima dnevnice i honorar. Poznati doktor kaže da je u Petnjici dežuran od 21 do 6h, što je tačno. Ali je doktor zaboravio da naglasi da dežurstvo obavlja u svojoj neregistrovanoj privatnoj ordinaciji, a ne u Zdravstvenoj stanici Petnjica, gdje bi trebao.
Koristim priliku da pozovem nadležne organe da preispitaju način na koji je doktor izdao prostorije svoje kuće za potrebe Centra za socijalni rad i Zavoda za zapošljavanje, i da li je tom prilikom raspisivan tender.
Dotični gospodin je istovremeno član dva Školska odbora, sto je klasičan primjer konflikta interesa. Pozivam Agenciju za sprječavanje konflikta interesa da reaguje.
Gospodin Muratović je sa svojim partijskim drugovima prekšio Zakon i prilikom upošljavanja svoje supruge, o čemu takođe imam dokaze – a ima ih i Prosvjetna inspekcija.
Iz razloga što mi je sve ovo degutantno, više neću polemisati sa dotičnim gospodinom, koji je građanima Bihora dobro poznat, kao i njegove djelatnosti po pitanju onemogućavanja ostvarivanja prava ljudima na naknade koje im pripadaju, a ostvarivanju tog istog prava za članove svoje porodice koji ne ispunjavaju uslove za isto.
Molim građane Petnjice da dobro razmisle da li ovakvi ljudi treba da ih predstavljaju, i da li je pametno i dalje davati podršku ovakvim ljudima i partiji kojoj pripadaju.
Dragi moji Bihorci, ako i dalje nastavite podržavati ove i ovakve, Bog da vam je u pomoći!