MUHOVIĆ: NEMA SJEDNICE JER JE PREKRŠEN POSLOVNIK, NEMA PEČATA A NI DNEVNOG REDA

Adnan Muhović, zasijedanje lokalnog parlamenta

Predsjednik SO Petnjica Adnan Muhović reagovao je na informaciju da su mu inicijatori ipsitivanja povjerenja predsjednika SO dali rok za zakazivanje sjednice. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

—–

U vezi sa vašim obavještenjem kojim me upozoravate da ukoliko ne zakažem sjednicu SO o razrješenju predsjednika SO do 1.3.2017. godine, a koju bi poslije toga, kako kažete, vi sami zakazali, imam obavezu da vas uputim u sljedeće:

Naime, samim podnošenjem inicijative o razrješenju predsjednika SO prekršili ste Poslovnik o radu SO Petnjica, član 67 u kojem se jasno kaže da je u okviru incijative neophodan i zahtjev za zakazivanje sjednice i predlog dnevnog reda, što vi kao potpisnici inicijative nijeste podnijeli, čime ste grubo prekršili Poslovnik o radu Skupštine.

Takođe, vaša inicijativa nije prošla pravno-tehničku proceduru skupštinske službe to jest nije ovjerena službenim pečatom Skupštine i nije zavedena u knjigu akata Skupštine, jer se sekretar Skupštine nalazi na odmoru, te bi jednostrano zakazivanje sjednice SO od strane vas kao potpisnika inicijative predstavljalo klasičan vid pravnog nasilja.

Takođe, vas podjsećam da 19 sjednica SO nije završena i da ne može biti nove sjednice dok se prethodna ne završi.