VRATITI ČAST I DOSTOJANSTVO CRNE GORE

Mirsad Jahović

Povodom najnovijih dešavanja u Crnoj Gori oglasilo se udruženje Indiana Cetinje iz SAD i predsjednik tog udruženja Mirsad Jahović. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Nikad u svojoj istoriji država Crna Gora, nije spala na ovako niske grane i ako je kroz cijelu tu istoriju bila i gladna, napadana i izdavana. Glad je herojski trpjela, ne prodavajući se nikom. Napade je odbijala i izvojevala nebrojene pobijede, na zaprepašćenje i divljenje cijelog tadašnjeg čovječanstva. Preživlje i “bratsku” okuoaciju “18-te, ali kako mi se čini neće preživjeti izdaju! Izdaju svojih sinova i śćeri, koji ponikoše na ovom kršu, bez obzira kojoj vjeroispovijesti pripadaju. Sinova i śćeri, koji su saučesnici u izdaji i komadanju Crne Gore, preko 27 godina. Izdaje šačice iskopnika, kojima je Crna Gora babovina, ali ne i domovina! Tužno i žalosno je gledati bilo događanja u skupštini iste te naše Crne Gore, kad hijene u ljudskom obliku kidišu jedni na druge, a svi zajedno i jedna i druga strana raskubaše Crnu Goru, do onog istog kamenog krša krvlju osvećenog! Danas i jedni i drugi iskopnici kidišu, na ono poslednje parče dostojanstva Crne Gore kao države, što je ostalo. Jeli crnogorski usud, da nebrojeno puta Crnogorci odlaze sa svoje zemlje u tuđi svijet, noseći u srcu tugu, a u zavežljaju grudu zemlje i parče krša Crnogorskog! Idu da bi spasili svoj obraz i svoju postojbinu, jer drugačije i ne mogu! Isti ti izdajnici, oličeni u “vladi” Crne Gore, nađoše i među časnom dijasporom svoje lakeje, koje kupiše za sitne novce, da među braćom rovare za račun iskopnika roda svoga.
Danas hijene i šakali reže jedni na druge, reže jer Crna Gora nije još mrtva. Reže jedni na druge, jer još Crna Gora diše. Diše još i ne udavi je “bracki” autoput, da bi ” braća”, a za nas još uvijek okupatori, jer nam u śenci sa domaćim odrodima drže svetinje i komanduju “državom”, dobili napokon izlaz na more sa uskoro pripadajućom lukom.
Dijasporo i narode Crnogorski, bez obzira kojoj vjeri pripadate ustanite i išćerajte hijene i šakale sa naše rodne grude zemlje! Ustanite, vratite čast i dostojanstvo, da zaista sa ponosom uzviknemo DA JE VIJEČNA CRNA GORA!!! ”