ADROVIĆ: MUHOVIĆ BI DA POMUTI BIHOR, A MANDIĆ DA KIDA GLAVE

Mehmed Meša Adrović

Predsjednik OO DPS-a Petnjica, Mehmed Meša Adrović, tvrdi su izjave predsjednika SO Petnjica Adnana Muhovića zapravo dio istog scenarija kojim se želi osporiti crnogorska državnost i samostalnost. On kaže da su Muhovićevi prijatelji iz DF-a na istom zadatku, namjerama i sa istim vokabularom.
„Muhović bi da pomuti Bihor a Mandić da kida glave. Zato pozivam Bihorce da ne nasijedaju na jezik mržnje koji, na žalost dobro znamo, a jezik mržnje nema nacionalnost. Ovakvim izjavama žele se izazvati sukobi, međunacionalnu netrpeljivost i prikazati Bošnjake/Muslimane onakvim kakvi oni nikada nijesu niti će ikada biti. U kolo sa antidržavnom transverzalom Muhović-Mandić, svrstala se i televizija Vijesti koja je, neprofesionalnim tv prilogom pokušala Bihorce da predstavi kao neprijatelje Crne Gore. Nakon emitovanog priloga stekao se utisak da Bošnjaci/Muslimani iz Bihora jedva čekaju da se naruše tradicionalno dobri međuljudski i međunacionalni odnosi. Kroz usta i djelo predsjednika SO pokušali su da nas prikažu kao bure baruta“, kaže Adrović.
On misli da je moguće da je ovo pokušaj osvete Bihorcima jer su stoprocentno uz Crnu Goru.
„Njihovi mentori žive van granica naše države i oni poklušavaju da ožive neke projekte koji su poraženi još 2006. godine. U prilogu Vijesti je tokom izjave koju sam davao napisali da se nalazim u Sarajevu iako sam bio u svoj kancelariji u Beranama. Vjerujem da ni to nije bilo slučajno pa da poručim da Sarajevo volim i da rado tamo idem, ali kao i većina Bihoraca znam da je Crna Gora naša država, u njoj živimo i želimo da je izgradimo po mjeri svih. Rezervne države nemamo niti želimo da je imamo, jer smo ovdje svoji na svome“, jasan je prvi čovjek DPS-a.
Adrović je, potkrepljujući svoje tvrdnje o malicioznosti i neprofesionalnosti TV Vijesti, rekao da je ta televizija u prilogu tvrdila da većina Bihoraca misli kao Muhović.
„U želji da Bihorce prikažu u što ružnijem svijetlu, TV Vijesti iznose konstataciju da većina Bošnjaka misli kao Adnan Muhović a sve su to zaključili na osnovu ankete koju su sproveli među građanima. Da stvar bude groteskna, anketa je urađena sa dva naša sugrađamnina – jedan je sekretar BS a drugi aktivista iste stranke!! I na osnovu ta dva, po njima „relevatna uzorka“ su zaključili da su svi Bihorci uz odlazećeg predsjednika Skupštine. Zbog tog pokušaja prikazivanja paralelne stvarnosti u Petnjici mogu samo jedno zaključiti a to je da je to antibihorska, antibošnjačka i anticrnogorska televizija“, kaže Mehmed Meša Adrović.
„Ako je tako kakao kažu Vijesti, Muhović i njegovi, da njegovu politiku podržava većina Bihoraca i da misli isto kao on, kako to da je za građansku opciju u Petnjici glasalo više od 80 odsto građana. Kako to da se i pored enormnih napora njih nekolicine dešava da ostanu ispod 600 glasova“, pita se Adrović, koji ujedno želi da podsjeti sve Bihorce da je Adnan Muhović, ispred BS, pregovarao sa četničkim vojvodom Andrijom Mandićem o postizbornoj koaliciji. “Muhović za televiziju Vijesti kaže da je samo razgovarao. U politici se razgovara radi pregovora”, kategorično kaže Adrović.

Komentarišući inicijativu za smjenu prvog čovjeka SO, Adrović kaže da njegova partija nema ništa lično protiv Muhovića, ali da je njegovo političko djelovanje satkano od vrijeđanje i ponižavanje odbornika u lokalnom parlamentu, kao i govora mržnje, dovoljan razlog da svako razuman inicira smjenu.
„Bošnjačka stranka je naš koalicioni partner i tu je sve u najboljem redu. Mjesto predsjednika SO pripada njima i ništa nemamo protiv toga. Ali, protiv govora mržnje smo se uvijek i uvijek ćemo se boriti. Umjesto da radimo i razvijamo opštinu i Bihor, naš predsjednik Skupštine želi da nas ogradi „bodljikavom žicom“ a sve zarad tuđih i ličnih interesa. Zbog takvih stavova osjećamo i mi odgovornost jer smo prilikom formiranja vlasti trebali da vodimo računa ko će da nas predstavljati sa te važne funkcije. Ubijeđen sam da u OO BS ima ljudi koji će funkciju predsjednika Skupštine, obavljati odgovorno uz uvažavanje svih. Ponosimo smo što naša opština nije jednonacionalna i što smo u odličnim odnosima sa sugrađanima pravoslavne vjeroispovjesti. Većina odbornika je za smjenu Muhovića i on sada opstruira rad parlamenta. Tragično je to što smo morali da zahtjev za zakazivanje sjednice, šaljemo poštom, koja je na sto metara od njegovog kabineta, i na taj način pokušao da opstruira. Međutim, ipak smo uspjeli da izvršimo pritisak i da, osim poštanskim putem, zahtjev za zakazivanje sjednice predamo skupštinskoj službi. Sramno je, da uz prepoznatljivu marljivost i posvećenost radu, naša opština bude prepoznata po ispadima Muhovića“, kazao je Adrović.

DENIS BOŽOVIĆ