POLICIJA IDENTIFIKOVALA OSOBE KOJE SU VUKLE KONJE U PETNJICI

Policija je identifikovala dvojicu Petnjičana koja su se nalazila u automobilu koje je vuklo konja, što se vidjelo na snimku koji je prije tri dana obavio portal CdM. Riječ je o H.Š. (43), i M.H. (54) koji ipak neće biti krivično gonjeni jer je državni tužilac u Beranama utvrdio da u njihovom postupanju nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.
Iz policije su saopštili da su iste večeri, 31. januara identifikovali dvojicu Petnjičana, te da su sjutradan od njih uzeli izjavu na navedene okolnosti.
“Utvrđeno je da je video snimak nastao na teritoriji Opštine Petnjica, te da je vozilom marke “VW Passat“ petnjičkih registarskih oznaka, tom prilikom upravljao H.Š. (43), dok se kao suvozač sa njim u vozilu nalazilo lice M.H. (54), oba iz Petnjice. Utvrđeno je i da je konj vlasništvo jednog od ova dva lica. O događaju i izjavama ovih lica je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji se izjasnio da u ponašanju ova dva lica nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti”, navodi se u saopštenju.

S.K. (DNEVNE NOVINE)