OO DPS PETNJICA: MUHOVIĆ IZJAVAMA UVRIJEDIO CRNU GORU I BIHORCE

Opštinski odbor DPS Petnjica reagovao je na izjave prvog čovjeka Bošnjačke stranke u Petnjici.

“Izjava partijskog funkcionera Bošnjačke stranke Adnana Muhovića poznatijeg po aferama „Dacia je za kirbi“ i „Zapaliću auto“, a u Bihorskom kraju znanom i po sklonosti mijenjanju političkih partija, koju je dao u emisiji „Bez granica“ emitovanoj na programu TV Vijesti, u najmanju ruku zgrozila je sve dobronamjerne i slobodoumne stanovnike Bihora.
Adnan Muhović svojim provokativnim izjavama datim u ovoj emisiji je stao rame uz rame sa istomišljenicima iz nacionalnih političkih partija u Crnoj Gori, a posebno van nje, koji hoće da cijepaju Crnu Goru, koji bi da prekrajaju granice i mijenjaju nacionalnu strukturu, pri tom ne mareći za posljedice, ni za to da nam nijesu potrebni novi sukobi, nasilja i svo zlo protiv kojeg se DPS borila godinama, uspjevši da očuva mir i suživot na ovim prostorima.
Muhović je svojim nastupom, u želji da doživi svoj „minut slave“, uvrijedio građane Crne Gore, ali prije svega sve časne Bihorce.
Ovim putem želimo da pošaljemo poruku crnogorskoj javnosti da stavovi koje Muhović plasira nemaju utemeljenja kod naših sugrađana. Bihorci su i u velikoj Jugoslaviji i u Evropi pokazali da njeguju i poštuju različitosti i da grade mostove prijateljstva gdje god da žive, a posebno u Petnjici i Crnoj Gori.
Kada neko saopštava ili iskazuje svoje misli na način kako to čini Muhović, uvijek se može postaviti pitanje čini li to samoinicijativno, i za čiji račun, jer što se našeg kraja tiče, ljudi ovdje odavno ne pridaju važnost njegovim izjavama.
Mi ne sumnjamo da će građani shvatiti da je ovo izolovan slučaj, da neće pridavati važnost ovakvim incidentima, jer je Muhović odavno prepoznat u crnogorskoj javnosti kao neko ko jedino želi da se medijski eksponira, i ko ne razmišlja o svojim postupcima koji doprinose negativnom imidžu i Petnjice i naroda kojemu pripada, kao i njegove stranke čiji je funkcioner”, stoji u saopštenju OO DPS Petnjica.