OOSDP PETNJICA: ŠTO PRIJE RIJEŠTI AFERU “ASFALT”

OOSDP Petnjica

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Petnjica pozivao je nadležne državne organe da, u cilju što jasnijeg sveukupnog sagledavanja realnosti u kojoj su se odvijali poslednji izbori, pribjegnu rasvjetljavanju činjenica u vezi sa poslednjim predizbornim periodom i samim danom izbora u petnjičkoj Opštini.

Ne želeći da unaprijed osude  bilo koga petnjičke socijaldemokrate su podsjetili javnost na nepravilnosti koje su se dešavale u Petnjici posljednjeg dana prošlih izbora, a u kojima su učestvovali, kako oni tvrde, čelnici opštine, o čemu je i javnost bila upoznata, ali do sada nažalost nije bilo konačnog epiloga.
“Očigledno je da, nažalost, ni našu Opštinu nijesu zaobišle pozivnice od strane tužilaštva članovima DPS-a, i da u „aferama SNIMAK“ iz Petnjice takođe imamo elemente koji ukazuju na političku korupciju, na zloupotrebu državnih i opštinskih resursa… na zarobljenost opštinskih službi od strane pojedinaca koji su instituciju opštine privatizovali i koriste je kao partijsku ekspozituru… Znamo da stabilna vlast i vlast koja radi u interesu njenih građana ne može počivati na ovakvim i sličnim nezakonitim radnjama”, saopštavaju iz OO SDP Petnjica.

Oni su skrenuli pažnju građanima “da dobro razmisle o tome kome daju podršku”.

“Oni koji se raznim zloupotrebama i trgovinom ljudskim dušama dokopaju vlasti, ne mare ni za šta osim da na vlast dođu i na njoj ostanu po svaku cijenu, ne birajući način i sredstva. Svako ko misli dobro Petnjici sigurno ne može biti dio ovakvih radnji i političkih struktura koje na ovakvim radnjama počivaju. Imajući u vidu da su u ovoj godini lokalni izbori u našoj opštini, nerasvjetljavanje ovih radnji može da dovede u pitanje i samo održavanje, a ako bi se i održali onda i validnost tih izbora”, zaključili su iz OO SDP Petnjica.