AMBULANTA U PETNJICI NA VISINI ZADATKA

Aleksandra Jolić

Zdravstvena ambulanta u Petnjici u proteklih mjesec dana zabilježila je povećan broj pacijenata. Uglavnom je riječi o pacijentima sa respiratornim tegobama. Prema riječima dr Aleksadre Saške Jolić, u poslednjim danima taj broj je značajno opao jer epidemija gripe jenjava i na području petnjičke opštine.

„Osim stalnih pacijenta, koji imaju problema sa srčanim tegobama koji su naši redovni i stalni pacijenti, do sada nismo imali ovoliki broj pacijenata koji se javio i zatražio pomoć od nas“, kaže za portal Radija Petnjica Jolić, ističući da osim jednog pacijenta, čije je zdravstveno stanje bilo pogoršano i koji je upućen u zdravstvenu ustanovu u Berane, svim ostalim je prepisano ambulanto liječenje.

I pored toga što su u prethodnom periodu na području petnjičke opštine bile niske temperature koje su uslovile pojavu leda, ovoj zdravstvenoj ustanovi se nije javio nijedan pacijent sa frakturama. U sklopu zdravstvene ambulante nalazi se i apoteka koja je uredno snabdjevena sa ljekovima.

„Osim par pacijenata sa upalom pluća koje smo riješili antibiotskom terapijom, drugih komplikacija nije bilo. Stariji pacijenti su uglavnom vakcinisani na vrijeme, a kada je starosna dob pacijenata u pitanju, teško bi se moglo kazat kojih je više. Ipak je epidemija gripe u pitanju i ona je podjednako zahvatila sve starosne dobi“, kazala je Aleksandra Jolić. Ambulanta radi u dvije smjene, a postoji i dežurni doktor za hitne slučajeve.

DENIS BOŽOVIĆ