FERID MURATOVIĆ POKLONIO SVOJE KNJIGE NVU UDRUŽENJE LICA SA INVALIDITETOM

Denis Ramdedović

Poznati humanista Ferid Muratović iz Luksemburga, poklonio je NVO „Udruženje lica sa invaliditetom“ Petnjica, 100.primjeraka svoje knjige koja je upravo izašla iz štampe.

„Ovih sto primjeraka knjige „Jorgan od kamena“, poklanjam ovoj organizaciji da ih unovče i da se tim novcem pomognu. Toliko mogu i to radim sa velikom ljubavlju“, kaže za portal radija Ferid Muratović. Knjiga sadrži oko šesdesetak pjesama, uglavnom zavičajnih i socijalnog tipa.
„Kao predsjednik, želim izraziti duboku i iskrenu zahvalnost našem prijatelju Feridu Muratoviću na ovoj vrijednoj donaciji, koji je i sa ovim neskromnim poklonom, pokazao visok stepen društvene odgovornosti i solidarnost sa članovima našeg udruženja. Novac od prodatih knjiga će dobro doći za članove našeg udruženja, a jedan dio knjiga ćemo da ostavimo da napravimo biblioteku. To nam je sledeći projekat, jer imamo obećanje od strane lokalne samouprave da će nam dati prostor za kancelariju i tu ćemo da opremimo biblioteku“, kazao je za portal Radija Petnjica, Denis Ramdedović, predsjednik udruženja. „Mi ovo Feridu Muratoviću, i ovaj njegov humani gest nećemo i ne smijemo nikada da zaboravimo, tim prije što ovo njemu nije prvi put. Uvijek je imao saosećanja za članove našeg udruženja“, zaključio je Ramdedović.

DENIS BOŽOVIĆ