BIHORAC DENIS ŠABOTIĆ PRVAK ŠVAJCARSKE U KIKBOKSU

Denis Šabotić

Kikbokser Denis Šabotić šampion je Švajcarske u kikboksu u kategoriji do 86 kg WAKO federacije.  On je nokautom u drugoj rundi savladao Švajcarca Stefana Bernauera.

Denis je porijeklom iz bihorskog sela Tucanje, a pobjedom nad Bernauerom je kako kaže stavio ‘’rukavice o kiln’’ i oprostio se od ove borilačke vještine.
‘’Imao sam svoj cilj, a to je da postanem prvak Švajcarske. U tome sam uspio i moja misija je završena. Sada ću se posvetiti drugim stvarima. Srećan sam što sam se okitio ovim odličjem i što na mene mogu biti ponosni porodica, prijatelji i moj zavičaj’’, kazao je Denis.

Denis se kikboksom bavi od 16 godine, a u karijeri je boksovao 22 puta zabilježivši izuzetan skor od 17 pobjeda i 5 poraza. U 2016. godini je boksovao 8 puta, pri čemu je 7 puta protivnika  porazom pratio iz ringa.

Denis kaže da je naprono radio i trenirao da bi postao prvak Švajcarske. Do marta ove godine trenirao je u klubu Škorpion gym Safausen sa trenerima Bokijem i Zokijem Veselinovićem a nakon toga sa klubom Fight Rafzerfeld kod trenera Jensa Lipsa.
Šabotić je i ranije imao zapažene rezultate, 2005. Godine bio je prvak u Tajlandskom boksu u kategoriji do 75 kg WFC federacije.

O Denisovim podvizima pisali su brojni švajcarski mediji.

DINO RAČIĆ

img_4397