BDZ PODRŽAVA IDEJU O IZGRADNJI PUTA PETNJICA – TUTIN

Nakon što su predstavnici lokalne samouprave boravili u Tutinu i obavili neophodne pripreme za realizaciju ideje o spajanju modernom saobraćajnicom opštinu Petnjica sa opštinom Tutin, našem portalu su se obratili iz OO Bošnjačke Demokratske Zajednice Petnjica. Naravno,

Bošnjačka demokratska zajednica podržava ideju izgradnje puta Petnjica – Tutin jer će taj koridor otvoriti mnoge mogućnosti za narod Bihora.

„Pozdravljamo i podržavamo potez lokalne samouprave da krenu u realizaciju ideje o povezivanju susjednih opština Petnjice i Tutina. Smatramo da je jedan od ključnih uslova za bolju budućnost ovoga kraja upravo putno povezivanje preko Pešterske visoravni prema Tutinu i dalje. Upravo je ovaj projekat BDZ, prije dvije godine kandidovao kod nadležnih institucija, tako što smo uputili zahtjev Vladi Crne Gore za ovaj putni pravac i otvaranje graničnog prelaza. BDZ će se založiti da se ovaj projekat realizuje u što skorije vrijeme. Ako imamo u vidu da je BDZ u srbijanskom dijelu Sandžaka, u nekim opštinama na vlasti, pružićemo Bihoru svaki vid podrške u njegovom ekonomskom i svakom drugom razvoju. Od kada postoji BDZ u Crnoj Gori, uvijek je radila i radiće na konkretnim projektima koji se tiču poboljšanja uslova života Bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i Sandžaku ali ne na uštrb drugih naroda. BDZ će uvijek otkrivati i ukazivati na tzv. „patriote“, koji pod plaštom nacionalizma, drže narode Crne Gore u neizvjesnot. Naravno, uvijek ćemo podržati svaki projekat koji vodi prema pomirenju, povezivanju, saradnji i prosperitetu u regionu. Podsjećamo da, uspostavljanjem ovog putnog pravca prema Tutinu, građanima Bihora, putovanje do Tutina će skrati za oko 60 kilometara. Otvara se lakši protok ljudi, roba i kapitala od kojeg će imati koristi i država Crna Gora i država Srbija. Upravo, najavljeni put Crne Gore prema EU, otvara mogućnost korišćenja evropskih novčanih fondova namijenjenih ovoj regiji“, kazali su za portal Radija Petnjica iz OO BDZ Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ