SAMIR AGOVIĆ: ASFALTIRANJE I SANACIJA PUTEVA PRIORITET LOKALNE VLASTI

Agović na terenu nakon poplava

Poslije duže pauze, radnici Crnagoraputa su na terenu opštine Petnjica i rade na asflatiranju lokalnih puteva. Juče je asfaltirano 500 metara na putnom pravcu Bor – Dobrodole. Ono što slijedi je priprema 600 metara za asflatiranje u Trpezi kao i još putni pravac prema Taranišima. Zahvaljujući lijepim vremenskim prilikama a i ono što je bio stav nadzornog organa, Crnagoraput je odlučio da nastaviti sa asfaltiranjem na ovim potezima.

„Podsjetiću, da su oni prije mjesec dana ugradili 300 metara asfalta na potezu Plandišta – Laze, ali najveći dio obaveza prema nama od njihove strane ostao je nedovršen. Prihvatićemo kao opravdanje vremenske uslove koji su vladali kod nas u proteklom periodu, ali sada je činjenica da smo izašli iz toga i da je Crnagoraput veoma ozbiljno pristupila ovom poslu i ono što očekujem jeste da će se do petka završiti 2.5 kilometra lokalnih puteva u našoj opštini“, izjavio je Samir Agović za portal Radija Petnjica. Ono što ostaje kao dilema jeste putni pravac prema Kutnjem brdu, ali će se danas procijenit da li su se stvorili tehnički uslovi za postavljanje asfalta na ovom putnom pravcu. Ukupna procijenjena vrijednost za ovo asfaltiranje je oko 130 hiljada eura.

„Ovo je još jedan pokazatelj da je lokalna samouprava posvećena modernizaciji lokalnih puteva jer oni život znače i nama je jako stalo da i u narednoj godini učinimo sve što je do nas kako bi se asfaltirao još koji kilometar lokalnih puteva. Svakako ćemo uputit zahtjev Direkciji javnih radova da i u narednoj godini budemo ispoštovani sa njihove strane kako bi dio lokalnih puteva modernizovali na pravi način“, izjavio je Samir Agović.

Sve ovo bi značilo da bi do petka trebalo da ima 2.5 kilometra modernog lokalnog puta u MZ Lagatori, Bor, Trpezi, Vrbica i Petnjica. Osim asfaltiranja, lokalna samouprava radi i na saniranju oštećenih putnih površina u poplavnom talasu. Nakon Javorove, Dašče rijeke i Savinog bora, nastavljeni su radovi na sanaciji u MZ Tucanje i čine sve da radove izvode određenom dinamikom kako bi iskoristili povoljne vremenske prilike.

„Naravno, očekujemo pomoć i podršku od države Crne Gore i da će se konačno izvršiti raspodjela finansijskih sredstava kao urgenta pomoć lokalnim zajednicama koje su pretrpjele ogromne štete nakon poplava. Sa tom pomoći od strane Vlade, imaćemo veću mogućnost da idemo do kraja i da saniramo veliki broj lokalnih putnih pravaca. Prioritet smo dali prema centrima svih Mjesnih zajednica, do škola i ambulanti i to je nešto što je zacrtano u našem programu rada u periodu koji pred nama“, zaključio je predsjednik opštine Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ