TRI RESORA U VLADI ZA BS, SJUTRA POTVRDA GO

Sjednica Glavnog odbora Bošnjačke stranke, na kojoj će biti donijeta odluka o koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista, zakazana je za srijedu, saopšteno je juče iz Bošnjačke stranke. Pobjeda navodi da to faktički znači da su dogovorene sve stavke iz koalicionog ugovora, odnosno da su mandatar Duško Marković i predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović dogovorili principe i kvote raspodjele, kao i kadrove u vladi.
CDM je pokušao da dođe u kontakt sa funkcionerima BS, ali niko iz vrha stranke nije javljao na telefon.

Ranije je bilo najavljeno da bi sjednica GO mogla biti održana tek za vikend, kada bude poznat cjelokupan paket dogovora DPS-a i manjinskih stranaka.

Iako iz BS o tome nijesu željeli javno da govore prije sjednice Glavnog odbora, prema saznanjima Pobjede, Bošnjacima će pripasti potpredsjedničko mjesto za regionalni razvoj kao i mjesto ministra poljoprivrede.

Nema potvrda iz pregovaračkih timova da će Bošnjačkoj stranci pripasti i mjesto ministra rada i socijalnog staranja. To je, prema saznanjima Pobjede, bio jedan od zahtjeva BS, ali Demokratska partija socijalista insistira na tom važnom resoru, koji je ranije uspješno vodila Zorica Kovačević.Kandidat BS-a za potpredsjedničko mjesto u Markovićevoj vladi je Rafet Husović, dok je Kemal Purišić ,,viđen“ za ministra poljoprivrede.

Mediji su spekulisali da je kandidat Bošnjačke stranke za mjesto ministra rada Osman Nurković. Iako je u Bošnjačkoj stranci bilo sporadičnih otpora za koaliciju sa DPS-om, izvori Pobjede očekuju da će prijedlog pregovaračkog tima, iza kojeg je stao i predsjednik Rafet Husović, biti prihvaćen ogromnom većinom na sjednici Glavnog odbora BS.

CDM