MINISTAR ŠEGRT POSJETIO PETNJICU

Ministar zdravlja dr Budimir Šegrt sa direktoricom Doma zdravlja Zuhrom Hadrović iz Berana boravio je danas u posjetu Petnjici. Domaćin ministru je bio predsjednik opštine Petnjica Samir Agović.

Predsjednik opštine je goste upoznao sa aktuelnom situacijom u opštini Petnjica ali i sa napretkom  u kvalitetu i sadržaju rada Zdrastvene stanice u Petnjici, posebno od zadnje posjete ministra Šegrta Petnjici.

“Od kada su se desile promjene, uvedena je druga smjena za doktora i dežurstvo doktora specijaliste. Ulazimo sada u priču da unapređujemo te sadržaje i da nakon izbora nove vlade konkretizujemo i ostale naše zahtjeve. Jer je briga o građanima u svim segmentima njihovih života glavni zadatak lokalne samouprave i svih institucija sistema”, istakao je Agović.

Ministar Šegrt je istakao zadovoljstvo postepenog unapređenja kvaliteta zdrastvene zaštite u Petnjici i istakao potrebu da se sa nivoa Doma zdravlja i Bolnice iz Berana uradi dodatan napor kako bi se sihronizovale aktivnosti i unaprijedio kvalitet usluga u Zdrastvenoj stanici u Petnjici. Istako je da se i za u buduće trebaju prihvatiti inicijative iz Petnjice koje imaju smisla i funkcionalne su.

Direktorica Doma zdravlja iz Berana je upoznala sa dinamikom radova koji se izvode na zgradi zdrastvene stanice u Petnjici i sa budućim planovima te je pohvalila dosadašnju saradnju sa lokalnom upravom.

Nakon sastanka u opštini gosti su u pratnji predsjednika opštine Petnjica obišli zdrastvenu stanicu u Petnjici.