AKCIJA: SNJEGOČISTAČ ZA OPŠTINU PETNJICA

Nevladina organizacija Bošnjačka dijaspora Crne Gore iz Švajcarske pokrenula je akciju za prikupljanje sredstava kojima planiraju da Opštini Petnjica doniraju snjegočistač. Osim snjegočistača to vozilo bi bilo upotrebljivo i za razne namjene u ostalom periodu godine.
Kako su kazali iz ove organizacije za portal Radija Petnjica, oni su u koordinaciji sa opštinskim vlastima, odakle je i stigao zahtjev od predsjednika Opštine Petnjica za ovakvo vozilo.
Nakon sastanka odbora donešena je odluka da se pokrene akcija i iz BDCG pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji i daju doprinos onoliko koliko su u mogućnosti.

img_3234Ovo udruženje formiralo je i odbor koji će koordinisati ovom akcijom koji broji 13. fizičkih i jedno pravno lice. Ovu akciju osim BDCG koja je inicijator podržavaju i organizacije Bratska ruka i džemat Vatvil.

‘’Već određeni period kao građani države u kojoj živi veliki broj Bihoraca osluškujemo ono što su potrebe Opštine Petnjica i nastojimo da aktivnostima pomognemo razvijanje društvene zajednice. Petnjica je mala i novoformirana opština sa bogatim resursima i dijasporom kao značajnim resursom. Moramo se ujediniti u zajedničkom cilju a to je da od male Petnjice napravimo evropsku Petnjicu koja će biti primjer razvoja’’, kazao je za portal Radija Petnjica predsjednik BDCG Esmir Rastoder.

Na Facebook stranici ovog udruženja svi zainteresovani mogu dobiti više informacija i sva upustva kako da participiraju u akciji ili neposredno na kontakt telefon predsjednika BDCG Esmira Rastodera +41 79 317 77 30.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/BDCGCH/?fref=ts

Bošnjačka dijaspora Crne Gore u Švajcarskoj  je nezavisna, nepartiska organizacija, osnovana 24.03.2012. godine na inicijativu grupe entuzijasta, koji su, kao i većina našeg naroda u  Švajcarskoj osjetili potrebu za očuvanjem Bošnjačkog identiteta, kulturne baštine, Bošnjačkog/Bosanskog jezika, vjere i tradicije.

DINO RAČIĆ