BOŠNJAČKI KLUB KONSTANZ PODIJELIO HUMANITARNU POMOĆ U PETNJICI

Bošnjački klub “Konstanz” iz Njemačke u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Merhamet” iz Petnjice sproveo je proteklih dana humanitarnu akciju na području Bihora. Riječ je o osam paketa osnovnih životnih namirnica koji su uručeni porodicama lošeg materijalnog stanja. Nedavno je između ove dvije organizacije uspostavljena saradnja koja je rezultirala ovom akcijom. BK Konstanz je donirao sredstva a Merhamet je odredio koja su to prioritetna domaćinstva kojima je pomoć potrebna.
‚‚Bosnjački klub Konstanz je osnovan 2014. godine i broji dvadesetak članova, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz Crne Gore i Sandžaka i u svojoj kratkoj historiji uspio je u svojoj misiji a to je da pomogne mnogima koji su u teškoj situaciji. Ovaj klub je sarađivao sa pomozi.ba (bosanska organizacija koja pomaže ugroženima) kao i sa TV Hayat (emisija ‚‚Ispuni mi želju‚‚), ali i sa mnogim drugim.
Naravno tu su i akcije koji su preko naših članova direktno uručivane ljudima kojima je pomoć potrebna sirom BIH kao i Sandžaka. Nadamo se da će naša pomoć bar na kratko vratit osmijeh na lica ljudima kojima je pomoć donirana. Veliki selam iz Konstanza i do sledećeg puta, ako Bog da“, stoji u poruci Esnafa Adrovića člana BK Konstanz Njemačka.
„Koristim ovu priliku da se u ime Merhameta Petnjica zahvalim BK Konstanz i njihovom članu Esnafu Adroviću koji uvijek misli na Bihor i pomaže shodno svojim mogućnostima. Ova pomoć je došla u pravom momentu kada treba socijalno ugroženim porodicama pomoći da se lakše pripreme za dugu zimu. Pomoć u vidu osnovnih životnih namirnica podijelili su članovi merhameta: Irfan Agović, Rifat Agović, Aldin Muratović, Haris Kočan, Šeila Osmanović i Šemo Osmanović.
Pozivamo i ostala bosnjačka udruženja iz Luksemburga, Švajcarske, Holandije, Slovenije i drugih država da nam se jave i da zajednički doprinosimo smanjenju siromaštva u Bihoru i zaustavimo negativan trend, a to je odlazak ljudi sa svojih ognjišta“, kazao je za portal Radija Petnjica predsjednik Merhameta Petnjica Irfan Agović.

DINO RAČIĆ