KOMUNALNO PREUSMJERILO RIJEKU DA NE ZAGAĐUJE VODOVOD

D.o.o. Komunalna djelatnost Petnjica juče je u Murovskim lukama na izvorištu rijeke Popče vršilo preusmjeravanje korita ove rijeke, jer se najvjerovatnije rijeka Popča prethodnom putanjom ulivala u vodovod, zbog čega voda sa ovog vodovoda nije ispravna i ne preporučuje se građanima za piće.
To su pokazale i analize Instituta za javno zdravlje, gdje je komunalno radilo analizu. Mještani još odavno govore o neispravnosti vode, a najglasniji od njih je bio Zifo Adrović koji kaže da skoro 20. godina se pije neispravna voda a da niko ranije nije imao sluha i nije izlazio u susret Petnjičanima.
Iz komunalnog su odmah po zahtjevu mještana, nakon preuzimanja radnika uradili analizu i napravili plan kako da se ovaj problem riješi. Zato je juče ekipa radnika na čelu sa direktorom Mithadom Cikotićem oko 8 sati radila na preusmjeravanju korita Popče na drugu stranu, kako bi se spriječilo prodiranje vode iz rijeke u vodovod.
Iz komunalnog su takođe kazali da su u fazi dobavljanja hlora, a nakon što se obave sve aktivnosti voda sa vodovoda Popča opet će biti poslata na analizu u Podgoricu, nakon čega će o rezultatima analize obavijestiti građane Petnjice.
Do tada iz komunalnog apeluju da se voda sa vodovoda Popča ne pije.

DINO  RAČIĆ