USPJEŠAN NASTUP BKZ NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU

Na ovogodišnjem, 61. sajmu knjiga u Beogradu, svoj štand ima i Bošnjačka kulturna zajednica koja je u saradnji sa Muslimanskom omladinom Luksemburga uzela učešće na najvećem sajmu knjiga u regionu pa i šire. Ovo je treća godina kako BKZ učestvuje na Beogradskom sajmu.

„Na našem štandu može se naći literatura iz Bošnjačke istorije, književnosti i drugih oblasti, naravno uz nezaobilaznu islamsku literaturu. Ovo je naše treće učešće i možemo da bude izuzetno zadovoljni posjećenosti našeg štanda“, kaže za portal Radija Petnjica Almir Muratović potpredsjednik BKZ i predsjednik za Petnjicu, koji je dodao da aktivisti BKZ u saradnji sa Sandzačkom dijasporom su obezbijedili besplatne primjerke prijevoda Kur'ana za posjetioce sajma knjiga u Beogradu.

„Na štandu je takođe prisutan i Arben Jakupi, predsjednik izvršnog odbora Sandžačke biznis asocijacije, i ako uzmemo u obzir da je ovo najmasovnija kulturna manifestacija u Srbiji i najveći sajam knjiga u regionu, uz učešće preko 450 domaćih i inostranih izlagača, dovoljno govori koliko znači što smo se i mi našli među njemi“, kaže Almir Muratović.

DENIS BOŽOVIĆ