ZORAN ĐUKANOVIĆ: NAPAJANJE STRUJOM ĆE BITI STABILNO U 2017.

Danas je u Petnjici održan radni sastanak predstavnika lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Samirom Agovićem sa izvršnim direktorom Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS Zoranom Đukanovićem i saradnicima. Sastanak je iniciran od strane Opštine još u januaru ove godine. Na sadržajnom sastanku koji je trajao oko dva sata razgovaralo se o mnogim pitanjima a najavljeni su i značajni projekti na ovom polju za narednu godinu.

‘’Razgovarali smo akutnim problemima, koji pogađaju ovaj kraj kada je u pitanju snadbijevanje električnom energijom. Dobili smo uvjeravanje da će u narednom period više pažnje posvećeno Petnjici, kako sa nivoa planiranja tako i kada su u pitanju investicije. Sastanak je bio jako važan jer stanje u Petnjici nije na zadovoljavajućem nivou, ali se radilo dosta. Direktor je najavio da ćemo u narednoj godini imati investicije kada su u pitanju dalekovodi prema Savinom Boru i Tucanjama, što je i bio naš zahjev. Ostalo je da se razmotri pitanje izgradnja 35KW trafostanice. Takođe uputili smo zahtjev sa se otvori neki organizacioni oblik ovdje u Petnjici. Takođe će doći i do rekonstrukcije kompletne niskonaponske mreže prije nego što se krene sa ugradnjom elektronskih brojila. Pokazana je više nego dobra volja da se svi ovi problemi što prije riješe a Petnjica će u narednom period imati mnogo više investicija sa strane Elektroprivrede’’, kazao je za portal Radija Petnjica predsjednik Opštine Samir Agović.

img_2556‚‚Definitivno smo svjesni da građani Petnjice ne mogu biti sasvim zadovoljni uslugama koje im pruza CEDIS. Međutim za sledeću godinu smo planirali tri konkretne investicije, a građani će moći da znatno osjete kvalitet i poboljšane sigurnosti napajanja. To su dvije investicije u 10 KW mrežu, ukupne vrijednosti oko 160.000 eura i početak ugradnje daljinskih brojila, koja podrazumijeva rekonstrukciju niskonaponske mreže. Kroz te aktivnosi podići ćemo kvalitet napajanja i imati manje opravdanog nezadovoljstva građana. Planirali smo i neke strateške projekte, ali o njima ćemo pričati u narednom periodu, konkretno kada se radi o 35KW trafostanici, mi ćemo uvijek stojati na raspolaganju i biti partner. Kada su u pitanju udaljena sela i tu ćemo raditi’’, kazao je Đukanović.

DINO RAČIĆ