ZGRADA OPŠTINE GOTOVA PRIJE ROKA AKO VREMENSKI USLOVI DOZVOLE

Građavinski radovi na zgradi buduće Opštine teku planiranom dinamikom odnosno čak i brže u odnosu na ono što je planirano. Četrdesetak radnika građevinske firme „Tehnogradjnja“ iz Pljevalja intezivno rade na postavljanju spoljašnje fasade kao i na postavljanju elektroinstalacije u unutrašnjem dijelu zgrade.

Na samoj zgradi je već postavljena spoljašnja stolarija, tako da će uz povoljne vremenske uslove, spoljašnjost zgrade za koji dan dobiti svoj budući izgled. Na gradilištu, ekipa Radija Petnjica je zatekla i predsjednika opštine Petnjice Samira Agovića koji je u duhu islamske tradicije, trećeg dana Kurban – Bajrama, posjetio radnike i u čast velikog islamskog praznika podoijelio sokove i vodu svim radnicima koji rade na ovom objektu. On je rekao da je veoma zadovoljan dinamikom izvođenja radova kao i njihovim kvalitetom.

„Kada smo najavili krajem prošle godine da će ova godina biti godina velikih investicija u Petnjici, bilo je i onih ljudi koji nisu vjerovali u to. Međutim, na zadovoljstvo svih nas a nadam se i na zadovoljstvo istih ti ljudi, danas smo svjedoci da se u Petnjici gradi velelepno izdanje za potrebe administracije naše opštine. Čini mi se da danas nema nijednog Bihorca da nije zadovoljan kako izgleda ova zgrada. Naravno, moram istaći da smo prije svega imali podršku Vlade za kapacitet ove zgrade i da smo imali, kao lokalana uprava, dosta sreće prilikom izbora izvođača ovih radova. Renomirana građevinska firma „Tehnogradnja“ iz Pljevalja je na ovom projektu pokazala da u Crnoj Gori postoji građevinska operativa koja može da završava ovakvu vrstu poslova. Raduje me to što je takva firma prisutna u našoj opština i što gradi zgradu od javnog interesa i što će to ostati svima nama kao neki podstrek i uvjerenje da sve ono što radimo radimo ozbiljno i odgovorno i da naše projekcije nisu bile uzaludne i nerealne“, istakako je Samir Agović iskoristivši priliku da uputi zahvalnost izvođaču radova na dinamici i kvalitetu istih.

„Sve ovo ne bi bilo ovakvo da nije bilo našeg uvaženog profesora, Rifata Alihodzića koji je osmislio i sve to stavio u jedan ovakav projekat koji će biti razgradica ne samo Petnjice nego i šire“ , kazao je Agović. Prema ugovoru koji je izvođač radova potpisao sa Direkcijom javnih radova, mart naredne godine je krajnji rok za završetak radova. Međutim, Mirko Bjeković, vlasnik građevinske firme je ubijeđen da će zgrada biti useljiva do kraja ove godine ukoliko to vremenski uslovi dozvole. Ako vremenski uslovi budu išli na ruku građevinskim radnicima u septembaru i oktobru, to daje realne izglede da zgrada Opštine bude završena i prije ugovorom propisanog roka.

„Nova zgrada opštine u Petnjici je najbolja poruka i podrška države, odnosno Vlade Crne Gore da želi i nama u Petnjici da stvori optimalne uslove za rad u lokalnoj samoupravi što će i nas dodatno da uozbilji i motiviše u našem budućem radu“, zaključio je predsjednik opštine za portal Radija Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ