PUT PETNJICA – BOR OSPOSOBLJEN ZA SAOBRAĆAJ NAKON POPOLAVA

Put Petnjica – Bor, koji je zbog velikih poplava i nanosa bio zatvoren tokom popodneva, osposobljen je za saobraćaj negdje oko 21h.
Nakon nezapamćenih kiša i grada u nekoliko sela u opštini Petnjica, najkritičnije je bilo u Lagatorima gdje su ulice bile pretvorene u rijeke i gdje su mještani spašavali kuće i štale.
Pregledom terena ustanovljeno je da je propust u blizini kuće Ćamila Ramdedovica bio začepljen zbog šiblja, kamenja i ostalog šuta koje je bujica odjednom nanijela.
U donjem dijelu Lagatora bujica, koja se slila sa prisojne strane padina sela je prelila propuste i kanale te oštetila prilaze nekoliko kuća a neke malo poplavila.
Mještani i predsjednik MZ Lagatore, Ramzija Latić su obavijestili nadležne u opstini i vrlo brzo su na lice mjesta izašali direktor komunalnog preduzeća Mithad Cikotić sa zvanicnicima.
Vlasnik građevinske firme “Bihor” Esko Latić je odmah ustupio svoju građevinsku mašinu i kamion te je tako spriječena veća šteta a put otvoren za saobraćaj
Prema informacijama koje smo dobili od nadležnih, radnici komunalnog preduzeća će sjutra tokom dana očistiti ostatak materijala i pročistiti propuste.