NOVA HUMANITARNA ORGANIZACIJA “BIHOR” PODIJELILA POMOĆ

Petnjica je od danas bogatija za jednu humanitarnu organizaciju. Humanitarno, neprofitno, nestranačko i nevladino udruženje “Bihor” je danas u znak svog osnivanja sprovelo akciju dodjele paketa osnovnih životnih namirnica za porodice lošeg materijalnog stanja na teritoriji opštine Petnjica. U akciji i dobavljanju paketa učestovao je i humanirarni fond Hilal iz Bijelog Polja. Oni su transportovali pakete do Petnjice i ujedno učestovali u raspodjeli širom Bihora.
’’Hilal je organizacija koja je prepoznata kao jedna od najaktivnijih u Crnoj Gori, i za kratko vrijeme su požrtvovanim radom i organizacijom uspjeli da sprovedu mnogo akcija. Oni su nam partner od samog početka, a ponudili su nam pomoć još kada se ideja rodila da osnujemo ovakvu organizaciju u Bihoru. Radujemo se što su sa nama i od njih zaista možemo naučiti mnogo’’, kazao je jedan od osnivača Omer Cikotić.
’’Zadaci humanitarne organizacije Bihor su pokretanje raznih akcija i pruzanje podrške za poboljšanje uslova života u Bihoru u svim segmentima. Postavili smo ispred sebe visoke ciljeve i krećemo u njihovu realizaciju. Od davnina je poznato da su Bihorci gostoprimljiv i velikodušan narod, i mislim da ova sredina sa velikim potencijalom ne smije dozvoliti da ima komšiju koji će zaspati gladan ili kojem djeca ne mogu imati osnovne uslove za školovanje. Zato pozivamo sve humane ljude da priđu ovoj organizaciji koju smo osnovali, jer ovo je prva organizacija iza koje neće stojati nijedna organizacija ili politička stranka. Naš cilj je da pokažemo da smo ljudi i da kroz akcije obezbijedimo svakom Bihorcu elementarne uslove za život. Rad naše organizacije je je isključivo volonterskog tipa, a javnost će imati priliku da se upozna kroz zvanične stranice i internet prezentacije sa svakom akcijom a objavićemo i za šta smo potrošili svaki cent’’, kazao je osnivač i predsjednik humanitarne organizacije Bihor Enis Klimenta.
Udruženje će sarađivati sa drugim udruženjima i organizacijama u Crnoj Gori i inostranstvu.
Očekuju najveće moguće jedinstvo i podršku građana, medija, institucija, donatora.

DINO RAČIĆ