OSD PETNJICA: OBEZBIJEDITI BESPLATNE UDŽBENIKE ZA ĐAKE

Omladina Socijaldemokrata Petnjice apelovala je na predstavnike lokalne samouprave u ovoj opštini da donesu odluku o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za đake prvake za predstojeću školsku godinu.
Kako ističu, imajući u vidu veoma skromnu materijalnu situaciju Bihoraca, a posebno uvažavajući činjenicu da je za opremanje djece za školu potrebno izdvojiti značajna materijalna sredstva, predložili su da se što prije obezbijede knjige i pribor za učenike prvih razreda, kako bi se roditelji relaksirali makar dijela svojih obaveza.

“Nažalost, svake godine je, zbog konstantnog iseljavanja, sve manje djece koja upisuju osnovnu školu na teritoriji naše opštine, te je veoma važna pomoć lokalne samouprave, porodicama koje su, i pored teških uslova, odlučile da žive u svom kraju. U tom smislu, takođe, predlažemo da se iz budžetske rezerve za tekuću godinu obezbijede i stipendije za učenike koji pokazuju zavidne rezultate u oblasti obrazovanja, te im se na takav način da podsticaj za dalji rad i usavršavanje”, poručili su iz OSD.