JAVNI ČAS ŠKOLE PISANJA I BRISANJA – SENT

Proteklog vikenda u Petnjici nastavljena je sesija kreativne ‘’Škole pisanja i brisanja – SENT’’ koju vodi književnik iz Novog Pazara Enes Halilović. Na kraju ove sesije u Centru za kulturu Petnjica održan je javni čas na kojem su se publici u Petnjici i slusaocima Radija Petnjica predstavili učesnici ove škole i kroz interakciju govorili o onome što su protekle dvije sedmice naučili pohađajući ovu školu.
Čas je otvorio urednik Festivala zavičajne staze Mirsad Rastoder a vodio književnik Enes Halilović koji je govorio o polaznicima i o onome što je zapazio kao njihov talenat, a polaznici su iskoristili priliku da kažu sta su to naučili na časovima i da pročitaju publici proizvode tog učenja u vidu pjesma, kratkih priča, zagonetki.
Pjesnik Halilović je kazao da je spoj ljudi koji su učestvovali u školi jako heterogen i da je kod učesnika prepoznao talente kako za poeziju tako i za prozu i da je jako  bitno to što polaznici su pokazali da posjeduju jaku moć zapažanja onog što je literarno oko sebe, a za to veliku zaslugu ima jako inspirativan kraj kao što je Bihor.

Školu pohađa 14 polaznika svih starosnih dobi iz Petnjice, Berana i Bijelog Polja, a radionice će se nastaviti kako u toku Bihorskog kulturnog ljeta tako i tokom godine.

DINO RAČIĆ