OO SDP: PETNJICI HITNO TREBA HITNA POMOĆ

Reagujući na nedavnu posjetu Petnjici minstra zdravlja Budimira Šegrta, OO SDP Petnjica kažu da ta partija unazad duže vremena ukazuje na to da je Petnjica jedina opština u Crnoj Gori koja nema organizovanu 24-časovnu zdravstvenu zaštitu na institucionalan način u vidu Službe Hitne medicinske pomoći.

“Čak i opština Gusinje koja je taj status dobila nakon Petnjice je taj vid zdravstvene zaštite za svoje građane obezbijedila. Vidimo da lokalna vlast taj problem iz neznanja ili nehtjenja uopšte ne registruje i stoga vjerovatno i ne reaguje na način primjeran tom problemu, već improvizujući kojekakve modalitete zamagljuju oči svojim građanima, koji ne dobijaju na taj način minimum sigurnosti kakvu imaju građani ostalih opština. Napominjemo da je udaljenost najbliže Hitne pomoći koja se nalazi u Beranama do pojedinih petnjičkih mjesta i preko 40 km i da je krajnje poražavajuće i za ministra zdravlja, koji drugi put dolazi bez konkretnog rješenja za ovaj problem, a i za lokalnu vlast koja je dozvolila da prođe ovoliko vremena a da narod u Petnjici i dalje bude u smislu dostupnosti zdravstvene zaštite građani drugog reda”, stoji u saopštenju petnjičkog odbora SDP.

Oni smatraju da je u oblasti zdravstvene zaštite Petnjici prioritet otvoriti službu Hitne pomoći u punom kapacitetu bez bilo kakve improvizacije.

“Pozivamo ministra ako je ovaj put mogao doći sa pratnjom ovoliko „crnih“ službenih automobila kojima se voze direktori domova zdravlja, sledeći put u Petnjicu dođe „bijelim“ autom službe Hitne pomoći koje će koristiti Hitna pomoć Petnjice za potrebe građana. Očekujući Vas u Petnjici prije izbora „po službenoj dužnosti“ makar još jednom, nadamo se da će ,narodski rečeno, za građane Petnjice biti „treća sreća“ i da će sada već višegodišnje insistiranje OO SDP-a Petnjice za formiranje Hitne pomoći uroditi plodom za vašeg mandata”, stoji na kraju saopštenja OO SDP Petnjica.