SMAILOVIĆ: DIVLJE DEPONIJE I OTPAD GUŠE BIHOR, KRIVA VLAST I POJEDINCI

Smailović

Član Opštinskog odbora SDP Petnjica Salem Smailović je u saopštenju za javnost ukazao na jedan od najvećih problema Bihora i Petnjice a to su divlje deponije i otpad koji se bezobzirno i u ogromnim količinama baca u riječna korita.

“Ovoj lošoj praksi sam i sam svjedok kao i ostali građani naše opštine, posmatrajući kako se otpad čak i iz autoprikolica baca u rijeku nadomak Paljuha, a takvih lokacija možemo sresti širom naše Opštine na nebrojeno mjesta, a kao vrhunac svega i u samom centru Petnjice.
Kao glavni krivac svemu tome je lokalna vlast koja do sada, iako je prošlo dosta vremena od kada smo dobili Opštinu, nije ništa uradila u pravcu rješavanja ovog problema pa se pitam hoće li preuzeti odgovornost i uraditi nešto po tom pitanju. Mislim da je ovaj problem veoma bitan i to ne samo zbog ružne slike sa kojom se svakodnevno susrećemo već i zbog zdravlja naših građana pa je stoga krajnje vrijeme da neko iz lokalne samouprave preduzme adekvatne korake po ovom pitanju”, . rekao je Smailović.

On je takođe rekao da se na ulicama i sokacima u Petnjici nalazi veliki broj pasa lutalica apelujući na nadležne da i po tom pitanju urade nešto.

“Ovo svakako nijesu jedini problemi sa kojima se mi svakodnevno susrećemo ali mislim da su jedni od prioritetnih za rješavanje jer je u pitanju zdravlje građana. Smatram da se lokalna samouprava zbog ovakvog izgleda i neuređenosti javnih prostora u Petnjici treba u najmanju ruku stidjeti i konačno napraviti makar mali korak nebi li se u ovom dijelu išta imalo promijenilo na bolje, što do sada nije bio slučaj”, zaključio je Smailović.