OČIŠĆENI PUTEVI OD RASTINJA I SMEĆA

Komunalno preduzeće opštine Petnjica u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, danas su započeli akciju čišćenja puta na potezu Bioča – Petnjica. Uklanjali su rastinje koje ometa vozače i pješake. U planu je da po završetku vjerskog praznika Bajrama, nastave radove na čišćenju putnog pravca.  Za portal Radija Petnjica Mithad Cikotić je kratko izjavio da će svi putni pravci na području opštine Petnjica biti očišćeni.

„Vegetacija koja raste tik pored puta pravi probleme učesnicima u saobraćaju, smanjuje vidljivost i time dovode vozače i ostale učesnike u saobraćaju u opasnost. Ne radimo samo na uklanjanju rastinja, već i uklanjamo smeće koje nesavjesni vozači ostavljaju iz svojih vozila pored ceste. Kada već pominjem komunalni otpad, moram da istaknem da samo jezgro Petnjice nije više kao što je nekada bilo i sada nema smeća“, zaključio je Cikotić.

U sklopu iste akcije, u proteklom periodu je očišćen Koraćki potok, koji prolazi kroz centar Petnjice, a preko Zavoda za zapošljavanje angažovana je dodatna radna snaga.

DENIS BOŽOVIĆ