PROCVETALA BIHORSKA AVLIJA U LUKSEMBURGU

Meho Ćeman iz sela Vrbica još jednom je pokazao koliko je dobar domaćin. Naime, Radio Petnjica je tokom prve posjete Luksemburgu u maju sasvim slučajno pronašao Mehovu avliju u Luksemburgu i napravio priču, koja je kako nam je Meho rekao stigla i do Njujorka.  Kada je Meho čuo da će Radio Petnjica opet posjetiti Luksemburg pozvao nas je da budemo njegovi gosti, jer prilikom prve posjete smo ga iznenadili i on nije imao priliku da nas ugosti kako to prigoduje, onako ’’bihorski’’, kako je neko prokomentarisao.

Skoro dva mjeseca poslije i bašta je pokazala rezultate Mehovog rada i ljubavi prema hortikulturi. Jagoda ima na sve strane, vinova loza je takođe krenula dobro, cvjećnjaci rascvjetali, a u vrtu sadnice iz svih krajeva svijeta.

Vesela družina Bihoraca zbijala je šale i uživala u gastronomskim specijalitetima Meha Ćemana dokazavši na taj način da se neke zdrave bihorske navike kao što su druženje s prijateljima, komšijama i porodicom odlično uklapaju u programirani luksemburški mentalitet i mogu da budu od koristi u oslobađanju od stresa.

Meho kaže da je mu je avlija ventil preko kojeg se izbacuje negativna energija, stres, umor i da se on radeći u njoj odmara. Preporučuje svakom da mu se pridruži.

’’Dugujem jednu veliku zahvalnost Radiju Petnjica na priči o meni i to je samo jedan dokaz da je Radio Petnjica  ’’naš’’ i da nam je omogućio da iz medijskog mraka progledamo u svijet i da se glas o nama prospe daleko. Priču o meni su čitali čak i u Americi’’, kaže Meho.

DINO RAČIĆ