SVEČANOST ZA NAJBOLJE ĐAKE U OPŠTINI PETNJICA

Danas je u holu Centra za kulturu, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, upriličio prijem za najbolje učenike osnovnih škola sa područja opštine, kao i za učenike koji su osvajači nagrada na državnim takmičenjima. U prisustvu predsjednika skupštine Adnana Muhovića, potpredsjednika opštine Muslije Kalića, direktora osnovnih škola kao i roditelja djece koja nose laskavu titulu najboljih, Samir Agović je čestitao na ostvarenom uspjehu i poželio im da nastave sa takvim rezultatima i u budućnosti.

„Čini mi posebnu čast i zadovoljstvo što smo danas u prilici da ugostimo ove mlade ljude. Njihov uspjeh i rezultat nam garantuje da Petnjica ne mora da brine za budućnost. Sreću i zadovoljstvo povodom njihovog uspjeha u školi sa roditeljima dijelimo i mi, ovdje prisutni a vjerujem i šire. Opština je prepoznala šta je budućnost ovog kraja a to su mladi ljudi i mi ćemo sve učini kako bi tim mladim ljudima pomogla u daljem školovanju“, izjavio predsjednik Samir Agović.

Učenici koji su dobili diplomu LUČE su: Amer Škrijelj iz OŠ „Savin Bor“, Amina Muratović i Ibrahim Rastoder iz OŠ „Mahmut Adrović“, kao i učenik Irfan Batilović iz OŠ „Tucanje“

Đaci generacije, pored lučonoša Amera Škrijelja, Amine Muratović, Ibrahima Rastodera, Irfana Batilovića, još Adnan Adrović iz OŠ „25 Maj“ i Dejvid Skenderović iz OŠ „Trpezi“.

Učenici koji su takođe danas nagrađeni su:

Hana M. Muratović iz OŠ „Mahmut Adrović“ koja je osvojila III mjesto na državnom takmičenju recitarota u kategoriji od I do V razreda.

Šeila Hodžić iz OŠ „Trpezi“ koja je osvojila II nagradu na državnom takmičenju „Mali likovni susreti“ na Cetinju.

Ajla Novalić koja je osvojila II nagradu na državnom takmičenju „Mali likovni susreti“ na Cetinju.

Opština je najboljim učenicima uručila knjigu u skromnu novčanu nagadu. Nakon svečanog dijela, predsjednik sa svojim kolegama je priredio prigodni koktel za najbolje učenike i njihove roditelje u holu Centra za kulturu.

DENIS BOŽOVIĆ