KUD BIHOR NA PROSLAVI DESETOGODIŠNJICE NEZAVISNOSTI CRNE GORE U ŠVAJCARSKOJ

Kulturno umjetničko društvo  „Bihor „ iz Petnjice je proteklog vikenda gostovalo u Švajcarskoj u gradu Šlirenu ,na proslavi 10 godina nezavisnosti Crne Gore i 20 godina rada Humanitarne organizacije „ Bratska ruka“ po pozivu Humanitarne organizacije “Bratska ruka” „Bošnjačke dijaspore Crne Gore” u Švajvarskoj. Pred brojnom dijasporom i više od 500 gledalaca,  članovi KUD-a su se predstavili sa pet koreografija  i izmamili brojne aplauze  i poneku nostalgičnu suzu.

Prisutnima su se obratili ambasador Crne Gore  u Švajcarskoj Damir Grbović, direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović, predsjednik skupštinskog odbora za saradnju sa dijasporom Miodrag Vuković , predsjednik opštine Petnjica Samir Agović i predsjednik KUD-a „Bihor“ Sinan Tiganj i čestitali jubileje i istakli veliku ulogu naše dijaspore u svim procesima  koji su prethodili nezavisnosti  Crne Gore.

Predsjednik Kud-a  Sinan Tiganj  se zahvalio organizatorima ove večeri na pozivu.

“Pored ova dva velika jubileja mi smo večeras u prilici da proslavimo još jedan, za našu opštinu najznačajniji -tri godine od vraćanja statsusa opštine Petnjice u kojem ste vi dali nesebičnu  podršku. Humanitarna organizacija  „Bratska ruka“ je za proteklih 20 godina svog rada  uradila mnogo i  bila urnek svim udruženjima na polju humanost. Pamtimo brojne akcije koje je realizovala  širom Crne Gore i naše opštine. Ovo je naš drugo veoma uspješno gostovanje  u Švajcarskoj. Pored organizatora Bošnjačke dijaspore Crne Gore u Švajcarskoj , zahvalnost dugujemo i svima porodicama koje su ugostile naše članove i bili na raspolaganju tokom našeg  boravka u Švajcarskoj.  Za naše članove ovo je još jedno veliko priznanje da učestvuju  na ovakvoj manifestaciji  i proslavi velikih jubileja i biće podstrek za još veći rad  i zalaganje. Takođe me raduje i činjenica da je u publici bilo dosta mladih  iako se igralo finale Lige šampiona u isto vrijeme”, rekao je Tiganj.

Predsjednik Kud-a  je uručio  zahvlanice i skromne poklone  predsjedniku Bošnjačke dijaspore Crne Gore Esmiru Rastoderu, novoizabranom predsjedniku Humanitarne organizacije “Bratska ruka” Samiru Radiču i dotadašnjem predsjedniku Ljutvu Pepiću i  zahvalio na donaciji koju je ovom prilkom imalo društvo.

Predsjednik KUD-a je takođe sa delegacijom opštine posjetio Džemat u Vatvilu.