BDZ PETNJICA: PUTEVI NIJESU PRIVILEGIJA VEĆ OBAVEZA VLASTI

Put prema Lazanskom brdu

„Putevi na seoskom području opštine Petnjica sva prilika čekaju izbore da bi se lokalna samouprava sjetila da ti putevi trebaju mještanima, odnosno njihovim potencijalnim glasačima. Iz OO Bošnjačke demokratske zajednice u Petnjici pozivaju vlast u Petnjici da pokrenu našu Petnjicu, da taj njihov čuveni „mašinski prsten“, koji očigledno čuvaju za izbore, stave u upotrebu prije predizborne kampanje, kako bi putevi na seoskom području naše opštine bili u upotrebi”, stoji u saopštenju BDZ.

“Dosadašnja praksa je pokazala da se briga o putevima vodi samo u predizbornoj kampanji, i to na način koji se ne koristi čak ni u najnerazvijenim zemljama svijeta. Jedino u Crnoj Gori i u opštini Petnjica, put smatraju privilegijom a ne obavezom, jer vlast ne radi ništa kako bi obezbijedila normalno funkcionisanje putevima. Bošnjačka stranka je korsitila predizborni slogan „Pokrenimo Petnjicu“, a DPS-a je išla sa sloganom „Za našu Petnjicu“. Očekujemo od BS-a da svoj slogan počne da realizuje i da izvrši pritisak na DPS-a kako se ne bi „Naša Petnjica“ pretvorila u tamo njihovu Petnjicu. Da li realizacija oba slogana isključivo zavisi od centrala partija, koje očigledno ne mare puno za Bihor. Bihora i njegovih stanovnika kao i njegove dijaspore, se sjete samo pred izbore. Lokalni DPS-a pomene Petnjicu u Vladi Crne Gore samo kada treba da prikažu i dokažu posvećenost i odanost „Bihorskog patriotizma“ majki Crnoj Gori, a nikako da opomenu „majku“ na njen maćihinski odnos prema Bihoru.

Iz BDZ-a Petnjica smatraju da je vrijeme da se lokalna vlast uozbilji i da stanovnicima okolnih sela u opštini kao i naseljima nadomak Petnjice, makadamske puteve dovede u pristojno stanje, kako bi mogli normalno da se isti koriste. Podsjećanja radi, novac za sanaciju lokalnih puteva, u vidu poreza i ostalih doprinosa, izdvajaju sami mještani. Nas iz BDZ-a ne čudi što vlast na državnom nivou ne vodi računa o Bihoru, ali nas iznenađuje odnos lokalne samouprave koja u pojedinim momentima skoro pa se ne razlikuje od bivše Beranske DPS varijante, dok smo bili mjesna zajednica“, zaključili su iz OO BDZ-a Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ