REŽIJSKI ODBOR VODOVODA: SVI ZAJEDNO DA POPRAVIMO BRATIVIR

Bratimin vir

Projekat vodovoda počeo je sa realizaciom 2008. i još nije treći dio projekta realizovan. Tako da se radovi uskoro nastavljaju i trajaće dok i zadnji potrošač ne dobije vodu. Samom izgradnjom vodovoda, riješio bi se problem vodosnabdijevanja za oko 600 domaćinstava. Do sada je ugrađeno oko 3 km cjevovoda.

U dosadašnjoj izgradnji kaptaže i vodovoda učestvovali su građani, Ministarstvo poljoprivrede, opština, Vojska CG. Izvođač radova je D.O.O „Radmanci“ koja je poslove dobijala na raspisivanim tenderima za naručionica režijskog odbora.

Dosadašnja vrijednost izvedenih radova prelazi cifru od 160 000. Radovi se izvode prema urađenoj projektnoj dokumentaciji.

Dio trase realizovan je iznad Bratiminog vira gdje je prilikom izvođenja radova došlo do oštećenja istog. Tačno je da je ovo jedan od najljepših prirodnih pejzaža naše opštine, ali je tačno i to da, ako želimo, a želimo da zadržimo mlade na selo i omogućimo im bavljenje poljoprivredom, koja je strateška grana razvoja naše opštine, moramo im omogućiti kvalitetno snabdijevanje vodom.

Podržavamo sve ljude dobre volje da se pridruže akciji sanacije oštećenog dijela Bratiminog vira, koja bi se mogla realizovati uz dogovor sa lokalnom upravom, režijskim odborom, izvođačem radova, NVO sektorom i svim zainteresovanim građanima u narednom periodu.

Predlažemo da akcijom koordinira tim koji bi se sastavio od pomenutih institucija na čelu sa predsjednikom opštine.

Režijski odbor vodovoda 

Javorovsko vrelo – Radmanci – Johovice – Godočelje – Tucanje

Arslan Korać